• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

dekoracyjna posypka cukrowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • dekoracyjna posypka cukrowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie

1.2 kg PEREŁKI RÓŻOWE 097459 BARBARA DECOR miękkie perełki cukrowe do dekoracji

BARIMA132(1)

Błyszczące perełki cukrowe o miękkiej konsystencji w kolorze różowym - dekoracyjna posypka cukrowa. Idealne do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

92,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Błyszcząca posypka cukrowa o miękkiej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Perełki cukrowe charakteryzują się chrupiącą, delikatną konsystencją i błyszczącą powierzchnią. Wytwarzane są na bazie cukru, co zapewnia im długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak (masy cukrowej), który nie wpływa na zmianę smaku dekorowanych wyrobów. Do nadawania koloru posypkom używane są wyłącznie barwniki całkowicie bezpieczne do spożycia.

Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.

Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami).

Podczas dodawania kolorowych posypek jako składnik ciasta (masy) barwniki mogą przenikać w znacznym stopniu do wypieków (np. do biszkoptu czy ciasta kruchego). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów).

Składniki: dekstroza, cukier, mąka ryżowa, syrop glukozowy, substancja zagęszczająca: guma arabska (E414), sól, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat z jabłka, koncentrat z czarnej porzeczki, koncentrat z rzodkiewki, substancja glazurująca: wosk carnauba (E903), szelak (E904); może zawierać mleko, soję i gluten.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%.

WAROŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1583/373 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 93.0 g
w tym cukry 83.0 g
Białko 0.6 g
Sól 0.10 g

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

ZASTOSOWANIE POSYPEK CUKROWYCH:

ZAINSPIRUJ SIĘ

Szczegóły produktu
BARIMA132(1)
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
097459
NAZWA HANDLOWA
PEREŁKI RÓŻOWE
MASA NETTO
1.2 kg
OPAKOWANIE
PUDEŁKO Z WIECZKIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4.8 kg (4 x 1.2 kg) KARTON
ŚREDNICA
4 mm
RODZAJ
BŁYSZCZĄCA POSYPKA CUKROWA | PEREŁKI MIĘKKIE
KSZTAŁT
OKRĄGŁY
SMAK
SŁODKI | MASA CUKROWA
BARWA
RÓŻÓWA | BŁYSZCZĄCA
KONSYSTENCJA
MIĘKKA
PRZEZNACZENIE
PRODUKT SPOŻYWCZY | DEKORACYJNY
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
CIASTA | LODY | DESERY | TORTY | HORECA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM ŚWIATŁA SŁONECZNEGO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
SERIA PRODUKTOWA
DEKORACJE CUKROWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: