ZUCCHERI DA DECORAZIONE - to linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca cukry do dekoracji wyrobów cukierniczych. Cukry dekoracyjne powstają przy użyciu technologii, która zapewnia stabilność podczas procesu pieczenia. Cukry nie wchłaniają wilgoci zawartej w produkcie, nie kruszą się i doskonale trzymają się na powierzchni wypieków. Przeznaczone są przede wszystkim do dekoracji wypieków z ciasta drożdżowego i ciasta na zakwasie. Doskonale sprawdzą się do zapiekania na powierzchni wyrobów z ciasta kruchego czy francuskiego. Linia produktów - gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów, które charakteryzujących się bardzo dobrym stosunkiem jakości do ceny. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.
Granulowany cukier do zapiekania stosowany jest do ozdabiania - ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.) czy wyrobów z ciasta francuskiego. Produkt gotowy do użycia - wystarczy posypać powierzchnię produktów przed procesem pieczenia. Cukier ma postać wydłużonych granulek (pałeczek) o białej barwie.
GRANELLA DI ZUCCHERO:
-
termostabilny cukier do zapiekania,
-
w postaci wydłużonych granulek (pałeczek),
-
o charakterystycznej białej barwie,
-
produkt gotowy do użycia,
-
do stosowania na powierzchni wypieków,
-
do nakładania przed procesem pieczenia,
-
nie pochłania wilgoci z produktu,
-
nie kruszy się i nie odpada z powierzchni produktu,
-
do dekoracji i urozmaicania wypieków.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
NAZWA HANDLOWA |
GRANELLA DI ZUCCHERO |
NUMER KATALOGOWY |
AE42ZG |
MASA NETTO |
10.0 KG |
OPAKOWANIE |
KARTON + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
RODZAJ |
CUKIER GRANULOWANY DO ZAPIEKANIA |
KSZTAŁT |
WYDŁUŻONE GRANULKI / PAŁECZKI |
BARWA |
BIAŁA |
SMAK |
SŁODKI |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
DO DEKORACJI WYPIEKÓW |
Składniki: cukier.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura przechowywania to 16-20°C; do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1700/400 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
100.0 g |
w tym cukry |
100.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |