
Jaki skład ma przecier jabłkowy?

Składniki: przecier z zielonych jabłek (90%), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300).

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Green Apple |
Seria produktowa |
Ambient fruit purees |
Numer katalogowy |
20374840 |
Rodzaj |
przecier owocowy |
Smak |
zielone jabłko |
Konsystencja |
płynna |
Forma |
pulpa |
Brix |
21 |
pH |
3.2 |
Opakowanie |
Tetra Pack |
Opakowanie zbiorcze |
6 x 1.0 kg |
Masa netto |
1.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
produkcja cukiernicza |
Dozowanie |
według uznania |
Producent |
Ravifruit |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Francja |


Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:

Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.

Jak przechowywać pulpy owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:
