GUSTI ALLO YOGURT - to seria zbilansowanych produktów do sporządzania lodów o charakterystycznym i wyraźnym smaku jogurtu naturalnego. Lody jogurtowe doskonale komponują się z owocowymi pastami do przekładania. Charakteryzują się wyraźnym smakiem oraz kremową i odpowiednio napowietrzoną strukturą. Produkty z wysoką zawartością jogurtu (w proszku). Łatwe w użyciu - produkt wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.

ZASTOSOWANIE - LODY RZEMIEŚLNICZE / LODY TYPU SOFT / CUKIERNICTWO
YOGO MY KONOS - to zbilansowany produkt w postaci proszku do sporządzania lodów o smaku jogurtu greckiego; mieszanka bazowa z wysoką zawartością jogurtu - daje lody o wyraźnej, charakterystycznej kwasowości i napowietrzonej, kremowej strukturze; produkt do stosowania w procesie na zimno, wymaga wymieszania z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.

| SKŁADNIKI |
| YOGO MY KONOS |
cukier, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, tłuszcz roślinny (kokosowy), dekstroza, syrop glukozowy, błonnik roślinny (inulina), jogurt w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas mlekowy (E270), aromaty, substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), karagen (E407), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), białka mleka; produkt może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje. |

| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
| NAZWA PRODUKTU |
YOGO MY KONOS |
| NUMER KATALOGOWY |
12093395 |
| SERIA PRODUKTOWA |
TUTTI I GUSTI ALLO YOGHURT |
| MASA NETTO |
1.25 KG |
| DOZOWANIE |
LODY RZEMIEŚLNICZE: 1.25 KG BAZY + 1.25 L MLEKA + 1.25 L WODY
LODY RZEMIEŚLNICZE O MOCNYM SMAKU: 1.25 KG BAZY + 3.0 L MLEKA
LODY TYPU SOFT: 1.25 KG BAZY + 2.5 L WODY
PRZYGOTOWANIE W PROCESIE NA ZIMNO
|
| OPAKOWANIE |
TORBA |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE |
12 X 1.25 KG = 15.0 KG - KARTON |
| PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE |
DO PRODUKCJI LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH / LODÓW TYPU SOFT / CUKIERNICTWO |
| RODZAJ |
PÓŁPRODUKT W PROSZKU O SMAKU JOGURTU GRECKIEGO |
| SMAK |
JOGURT GRECKI |
| WYPRODUKOWANO |
WE WŁOSZECH |
| KONSYSTENCJA |
PROSZEK |
| BARWA |
BIAŁO-KREMOWA |
| FORMA |
PÓŁPRODUKT DO ROZROBIENIA Z WODĄ I/LUB MLEKIEM W ODPOWIEDNICH PROPORCJACH |

Ważne informacje: półprodukt w postaci proszku do produkcji lodów rzemieślniczych, lodów typu soft. Mieszanka bazowa do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku jogurtu greckiego. Produkt profesjonalny przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
1730/410 kcal/kJ |
| Tłuszcz |
7.3 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.6 g |
| Węglowodany |
77.0 g |
| w tym cukry |
65.0 g |
| Białko |
5.9 g |
| Sól |
0.35 g |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM, FABRYCZNYM OPAKOWANIU - 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI |


Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.



