BAZY PURA E RICCA - to seria produktów bez dodatku substancji emulgujących, tłuszczów oraz aromatów (w bazach, w których znajdują się substancje aromatyczne stosowane są wyłącznie aromaty naturalne).
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 - to półprodukt w postaci białego proszku o neutralnym smaku oraz zapachu - przeznaczony do przygotowywania sorbetów z dużą zawartością owoców - świeżych lub mrożonych (bez dodatku mleka oraz nabiału). Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, które zostały zastąpione włóknami roślinnymi. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło podczas produkcji lodów rzemieślniczych. "Baza bez dodatku emulgatorów i środków aromatyzujących, do produkcji smacznych sorbetów o wysokiej zawartości świeżych lub mrożonych owoców; zastosowanie na gorąco lub na zimno".

Składniki: cukier, fruktoza, włókna roślinne, substancje zagęszczające: guma tara (E417), białko ziemniaczane, włókna bambusowe; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

DOZOWANIE (PROCES ZIMNY LUB GORĄCY) |
BAZA PURA & RICCA OWOCE 50 |
50 g |
CUKIER |
225 g |
ŚWIEŻE OWOCE |
500 g |
WODA |
225 g |


CECHY ORGANOLEPTYCZNE |
POSTAĆ |
proszek |
BARWA |
biała |
ZAPACH |
neutralny |
SMAK |
neutralny |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA LICZBA |
max. 5000 cfu / g |
PLEŚNIE I DROŻDŻE |
max. 100 cfu / g |
ENTEROBAKTEIRE |
max. 100 cfu / g |
SALMONELLA |
nieobecne / 25g |
PACIORKOWCE |
max. 20 cfu / g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
391/1658 kcal/kJ |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.0. g |
Węglowodany |
95.0 g |
w tym cukry |
95.0 g |
Białko |
1.0 g |
Sól |
0.0 g |

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (preferowana temperatura przechowywania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci, światła słonecznego oraz obcych zapachów. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji - w oryginalnym, fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".


