• CZEKOLADKI DLA TATY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych
  • spożywczy barwnik w sprayu o strukturze zamszu do dekoracji zmrożonych powierzchni wyrobów cukierniczych

250 ml VELVET SPRAY RED V10 FOOD COLOURS zamsz spożywczy w sprayu - czerwony

FOODCOLOURS170

Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).

74,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego (w opakowaniu zamszu pod nakrętką znajduje się dodatkowa końcówka do dekoracji). Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).

Sposób użycia: 

  • zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,

  • energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),

  • równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,

  • po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,

  • wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,

  • w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.

Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: koszenila (E120), tlenek żelaza (E172), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - 160 g/kg produktu końcowego.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.

Zastosowanie:

  • do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,

  • do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,

  • do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS170
11 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
V10
OFERTA DOTYCZY
1 SZTUKI (ZESTAW Z KOŃCÓWKAMI)
NAZWA HANDLOWA
VELVET SPRAY RED
OPAKOWANIE
METALOWA PUSZKA Z DOZOWNIKIEM
POJEMNOŚĆ
250 ml
RODZAJ
BARWNIK W SPRAYU O STRUKTURZE ZAMSZU
ZESTAW
DWIE KOŃCÓWKI WYMIENNE
KOLOR
CZERWONY
FORMA
SPRAY | STRUKTURA ZAMSZU
PRZEZNACZENIE
DO BARWIENIA ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI SCHŁODZONYCH POWIERZCHNI WYROBÓW
DOZOWANIE
160 g/kg produktu końcowego (05.4 dekoracje, powłoki)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM, CHŁODNYM I ZACIENIONYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
VELVET SPRAY PROFESSIONAL
CERTYFIKATY
NIE ZAWIERA BIELI TYTANOWEJ
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czyste masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 95,70 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: