• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

kompletna baza przeznaczona do produkcji lodów o smaku karmelowym
  • kompletna baza przeznaczona do produkcji lodów o smaku karmelowym
  • kompletna baza przeznaczona do produkcji lodów o smaku karmelowym

1.6 kg BASE GUSTO CARAMELLO AL BURRO SALATO 12091098 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów o smaku karmelowym

PERNIGOTTI191

Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach. 

182,40 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASE GUSTO CARAMELLO AL BURRO SALATO - to gotowa do użycia - kompletna - baza do przygotowywania lodów o otulającym i aromatycznym karmelowym smaku. Zaliczana jest do grupy "gotowych produktów" - o prostej i szybkiej obróbce - bazę wystarczy wymieszać z wodą lub mlekiem w odpowiednich proporcjach. Przeznaczona jest do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich (w automatach). Mieszanka oparta jest na śmietance oraz pełnym mleku w proszku z dodatkiem karmelizowanego cukru i naturalnych aromatów. Pozwala uzyskać aromatyczne i pełne smaku lody karmelowe o złotej barwie i kremowej konsystencji. Lody karmelowe doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi, zwłaszcza z karmelizowanymi orzechami lub kremem karmelowym.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, śmietanka w proszku, mleko pełne w proszku, dekstroza, aromat naturalny, błonnik roślinny, cukier karmelizowany (2.0%), białka mleka, sól, białko ziemniaczane, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417); produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO 1000 ml
BASE GUSTO CARAMELLO 400 g
RECEPTURA - DOZOWANIE (DO LODÓW WŁOSKICH)
WODA 1000 ml
BASE GUSTO CARAMELLO 400 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1954/465 kJ/kcal
Tłuszcz 18.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12.0 g
Węglowodany 69.0 g
w tym cukry 67.0 g
Białko 5.7 g
Sól 1.3 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PRODUKTY DO LODÓW PERNIGOTTI (8).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI191

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091098
NAZWA HANDLOWA
BASE GUSTO CARAMELLO AL BURRO SALATO
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.6 kg (6 x 1.6 kg) KARTON
RODZAJ
GOTOWA BAZA DO LODÓW O SMAKU KARMELOWYM
AROMAT
KARMELOWY
SMAK
KARMELOWY
BARWA
KARMELOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH W AUTOMATACH
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
400 g/l wody lub mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
GUSTI CREME | PRODOTTI PRONTI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
9 innych produktów w tej samej kategorii: