Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
koncentrat w proszku do produkcji kremowych lodów włoskich o smaku śmietankowym
  • koncentrat w proszku do produkcji kremowych lodów włoskich o smaku śmietankowym

1,6kg SOFT PANNA PP143 COMPRITAL mieszanka do produkcji śmietankowych lodów włoskich

COMPRITAL64

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

37,28 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

MIESZANKI "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku śmietankowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, laktoza (z mleka), białka mleka, tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (palmowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, substancje emulgujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477); może zawierać soję.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU 1.6 kg
WODA 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1735/415 kJ/kcal
Tłuszcz 6.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.1 g
Węglowodany 81.0 g
w tym cukry 78.0 g
Białko 7.2 g
Sól 0.62 g

Szczegóły produktu
COMPRITAL64
56 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
SOFT PANNA
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
TOREBKA Z TWORZYWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.8 kg (8 x 1.6 kg)
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW WŁOSKICH
SMAK
ŚMIETANKOWY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
DOZOWANIE
1.6 kg mieszanki/4 l wody
KOD PRODUKTU
PP143
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
7 innych produktów w tej samej kategorii: