• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
kompletna baza do produkcji lodów mlecznych o smaku bananowym z kawałkami owoców
  • kompletna baza do produkcji lodów mlecznych o smaku bananowym z kawałkami owoców

op. 1.25 kg LATTELATTE BANANA CON PEZZI 14691 BABBI kompletna baza do bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców

BABBI233

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców. Mieszanka do stosowania w procesie na zimno, nie wymaga pasteryzacji.

95,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE BANANA CON PEZZI - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku bananowym z kawałkami owoców. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu.

MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, olej kokosowy, maltodekstryna, liofilizowany banan, suszony syrop glukozowy, substancja stabilizująca: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), skrobia modyfikowana, aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO)
MLEKO PEŁNE  3.0 kg
LATTELATTE 1.25 kg

SPOSÓB UŻYCIA / RECEPTURA / DOZOWANIE
SKŁADNIKI LODY (MANTECATORE) GRANITOR (GRANITORE) SOFT (GELATO SOFT)
MLEKO PEŁNE 3.0 l 2.5 l 3.0 l
ŚMIETANKA - 500 g 200 g
LATTELATTE BANANA CON PEZZI 1250 g 1250 g 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1806/428 kJ/kcal
Tłuszcz 9.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8.8 g
Węglowodany 77.0 g
w tym cukry 69.0 g
Białko 7.4 g
Sól 0.23 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 63.4 %
TŁUSZCZ 9.8 %
SUCHA MASA 97.4 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
BABBI233
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.46.91
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE BANANA CON PEZZI
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
BANANOWE LODY Z AUTOMATU
PRZEZNACZENIE
LODY MLECZNE O SMAKU BANANOWYM
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW BANANOWYCH
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: P%PERNIGOTTI165(1)

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

PRODUKT Z TERMINEM 12/05/24 DO SPOŻYCIA Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 106,85 zł Cena podstawowa 152,64 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU