
Indeks: PERNIGOTTI42
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg PASTA BANANA skoncentrowana pasta bananowa 12094491 Pernigotti
87,00 zł / 1 kg
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców. Mieszanka do stosowania w procesie na zimno, nie wymaga pasteryzacji.
Miscele Complete, to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LatteLatte oraz lodów owocowych - FruttaFrutta. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LatteLatte lub wodą - FruttaFrutta. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Produkty z serii LatteLatte mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
LatteLatte Banana co pezzi, to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku bananowym z kawałkami owoców. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
Mieszanka do stosowania w procesie na zimno (w temperaturze pokojowej) lub w procesie na gorąco (pasteryzacja 85°C).
Nazwa handlowa | LatteLatte Banana con pezzi |
Numer katalogowy | 1.46.91 |
Rodzaj produktu | kompletna mieszanka do lodów mlecznych |
Seria produktowa | LatteLatte |
Smak | bananowy z kawałkami owoców |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do produkcji lodów mlecznych z kawałkami owoców |
Opakowanie jednostkowe | torba aluminiowa z etykietą |
Masa netto | 1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze | 8 x 1.25 kg - 10 kg |
Produkt | nie zawiera glutenu |
Producent | Babbi |
Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, olej kokosowy, maltodekstryna, liofilizowany banan, suszony syrop glukozowy, substancja stabilizująca: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), skrobia modyfikowana (E1442), aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj oraz soi.
Analiza składu surowcowego kompletnej mieszanki do lodów mlecznych:
cukry | 63.4% |
tłuszcze | 9.8% |
sucha masa beztłuszczowa | 20.0% |
pozostała sucha masa | 2.0% |
całkowita sucha masa | 97.4% |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
LODY A | LODY B | GRANITA | |
Mleko pełne | 3000 ml | 3000 ml | 2500 ml |
Śmietanka | 200 g | - | 500 g |
LatteLatte | 1250 g | 1250 g | 1250 g |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1806 kJ / 428 kcal |
Tłuszcz | 9.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
Węglowodany | 77.0 g |
w tym cukry | 69.1 g |
Białko | 7.4 g |
Błonnik | 0.5 g |
Sól | 0.23 g |
Produkt do użytku profesjonalnego.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech.
Indeks: PERNIGOTTI42
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: MONIN17
Marka: MONIN
Le Fruit de Monin Banana, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych bananów. Subtelna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Indeks: COMPRITAL100
Marka: COMPRITAL
Topping bananowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: DREIDOPPEL22
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: SWEETDECOR45/10
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: DREIDOPPEL18
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI83
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL359
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI178
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
60,80 zł / 1 kg
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: BABBI207
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku słonego karmelu. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: P%SEMPRE419
Marka: SEMPRE
30/07/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Pasta bananowa z 25% zawartością owoców - przeznaczona do produkcji lodów owocowych metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Indeks: BABBI240
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku śmietankowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem i/lub śmietanką w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: BABBI242
Marka: BABBI
Kompletna mieszanka do sporządzania lodów mlecznych oraz miękkich lodów z automatu o smaku czekoladowym. Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa w postaci proszku. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
Indeks: COMPRITAL64
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL65
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: BABBI110
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI124
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców. Mieszanka do stosowania w procesie na zimno, nie wymaga pasteryzacji.