BASE GUSTO CARAMELLO AL BURRO SALATO - to gotowa do użycia - kompletna - baza do przygotowywania lodów o otulającym i aromatycznym karmelowym smaku. Zaliczana jest do grupy "gotowych produktów" - o prostej i szybkiej obróbce - bazę wystarczy wymieszać z wodą lub mlekiem w odpowiednich proporcjach. Przeznaczona jest do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich (w automatach). Mieszanka oparta jest na śmietance oraz pełnym mleku w proszku z dodatkiem karmelizowanego cukru i naturalnych aromatów. Pozwala uzyskać aromatyczne i pełne smaku lody karmelowe o złotej barwie i kremowej konsystencji. Lody karmelowe doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi, zwłaszcza z karmelizowanymi orzechami lub kremem karmelowym.
Składniki: cukier, śmietanka w proszku, mleko pełne w proszku, dekstroza, aromat naturalny, błonnik roślinny, cukier karmelizowany (2.0%), białka mleka, sól, białko ziemniaczane, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma tara (E417); produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO) |
MLEKO |
1000 ml |
BASE GUSTO CARAMELLO |
400 g |
RECEPTURA - DOZOWANIE (DO LODÓW WŁOSKICH) |
WODA |
1000 ml |
BASE GUSTO CARAMELLO |
400 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1954/465 kJ/kcal |
Tłuszcz |
18.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
12.0 g |
Węglowodany |
69.0 g |
w tym cukry |
67.0 g |
Białko |
5.7 g |
Sól |
1.3 g |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK |
< 10000 cfu/g |
PLESNIE I DROŻDŻE |
< 100 cfu/g |
ENTEROBAKTERIE |
< 100 cfu/g |
SALMONELLA |
nieobecne w 25 g |
PACIORKOWCE |
< 20 cfu/g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.