- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
3 kg PASTA 100% Z KOKOSA SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
PASTA 100% Z KOKOSA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu mielenia miąższu kokosa aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta kokosowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasta charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu oraz bardzo gęstą konsystencją (w temperaturze poniżej 35°C pasta ma twardą konsystencję, zyskuje płynną konsystencję po podgrzaniu do temperatury 35-40°C). Proces mielenia uwydatnia charakterystyczny i przyjemny smak kokosa. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu kokosowego możliwe jest znaczne twardnienie pasty (zależnie od temperatury przechowywania). Przed użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Pasta pozwala na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (pasta nie zawiera dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak kokosa świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów kokosowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.
Składniki: suszony i mielony miąższ kokosa.
Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.
Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2880/688 kJ/kcal |
Tłuszcz | 70.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 62.5 g |
Węglowodany | 7.3 g |
w tym cukry | 7.3 g |
Białko | 6.4 g |
Błonnik | 15.6 g |
Sól | 70.0 mg |
Opis
- MASA NETTO
- 3.0 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
- RODZAJ
- PASTA 100% Z MIĄŻSZU KOKOSA
- AROMAT
- KOKOSOWY | NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
- SMAK
- KOKOS | NATURALNY
- BARWA
- JASNA | BIAŁA
- FORMA
- BARDZO GĘSTA PASTA
- KONSYSTENCJA
- STAŁA | PÓŁPŁYNNA | PŁYNNA (ZALEŻNIE OD TEMPERATURY PRZECHOWYWANIA)
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- 80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 67.0 %
- ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
- 100 %
- APLIKACJE
- LODY | WYROBY CUKIERNICZE | WYROBY PIEKARSKIE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- MAX 65 %
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Indeks: COMPRITAL192
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
3 kg PASTA COCCO GIUBILEO PC634PB COMPRITAL pasta kokosowa z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta kokosowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: THERMOHAUSER63
Marka: THERMOHAUSER
Miarka 500 ml z białego tworzywa dł. 315 mm 48082 Thermohauser
Indeks: THERMOHAUSER308
Marka: THERMOHAUSER
Tylka śr. 1-5mm do płatków kwiatów 20504 Thermohauser
#90 Tylka 20504 płaska z wcięciem ząbkami wys. 36 śr. 1-5mm
Indeks: MODECOR536
Marka: MODECOR
∅ 20 cm PODKŁAD BIAŁY dwustronnie foliowany do tortów piętrowych 13124 MODECOR
Podkład sztywny, dwustronny
Indeks: PERNIGOTTI308
Marka: PERNIGOTTI
op. 3 kg GIANDUIA DI ARACHIDE 12092291 PERNIGOTTI pasta gianduia z wysoką zawartością orzechów arachidowych
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku orzechów arachidowych - 50% zawartość pasty z orzechów ziemnych. Doskonałe połączenie orzechów arachidowych z kakao i orzechami laskowymi.
Indeks: PERNIGOTTI49
Marka: PERNIGOTTI
6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
1kg PASTA PISTACCHIO PURO ONE 12372 BABBI gładka pasta z prażonych orzechów pistacjowych
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: COMPRITAL355
Marka: COMPRITAL
2,5kg PASTA ARACHIDE TOSTATA pasta z orzechów arachidowych PC720P Comprital
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
3 kg PISTACCHIO 100% DE LUXE 12419 BABBI czysta pasta z pistacji sycylijskich i śródziemnomorskich
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: BABBI163
Marka: BABBI
1kg PASTA GIANDUIA TRINACRIA ONE 1230115 BABBI pasta z prażonych orzechów laskowych i kakao
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI226
Marka: BABBI
op. 3 kg VARIEGATO CARAMEL & PECAN 1230142 BABBI pasta na bazie solonego karmelu z kawałkami karmelizowanych orzechów pekan
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego solonego karmelu z kawałkami solonych i karmelizowanych orzechów pekan oraz kryształkami słonego karmelu.
Indeks: DREIDOPPEL54
Marka: DREIDOPPEL
1 kg PASTA ORZECH WŁOSKI 425 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI235
Marka: PERNIGOTTI
3 kg ARACHIDE pasta orzechy arachidowe 100% 12092064A Pernigotti
Indeks: SEMPRE363
Marka: SEMPRE
3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW WŁOSKICH SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: CALLEBAUT120
Marka: CALLEBAUT
5kg PRA-CLAS-T14 HAZELNUT PRALINE nadzienie pralina orzech laskowy Callebaut
Indeks: PERNIGOTTI302
Marka: PERNIGOTTI
5 kg VARIEGATO AMORE PISTACCHIO 12092026B PERNIGOTTI krem pistacjowy z chrupiącymi wafelkami i prażonymi pistacjami
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL354
Marka: COMPRITAL
2,5kg PASTA NOCE pasta o smaku orzecha włoskiego PC050P Comprital
Indeks: PERNIGOTTI251
Marka: PERNIGOTTI
2,4kg MANDORLA ELITE pasta migdałowa 100% 12092371 Pernigotti
Indeks: BABBI232
Marka: BABBI
op. 3 kg PASTA MACADAMIA 12476 BABBI pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów i migdałów
Pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów makadamia, migdałów i orzechów laskowych. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: CHOCOVIC05
Marka: CHOCOVIC
10 kg EXTENDER FMN-P75EXTE-838 CHOCOVIC uniwersalne nadzienie kakaowo-orzechowe
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.