• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z miąższu kokosa
  • poglądowe zdjęcie produktu - czysta pasta z miąższu kokosa

3 kg PASTA 100% Z KOKOSA SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa

SEMPRE457

Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 314,21 zł Do 33,08 zł
330,75 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PASTA 100% Z KOKOSA - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu mielenia miąższu kokosa aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta kokosowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pastę charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasta charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu oraz bardzo gęstą konsystencją (w temperaturze poniżej 35°C pasta ma twardą konsystencję, zyskuje płynną konsystencję po podgrzaniu do temperatury 35-40°C). Proces mielenia uwydatnia charakterystyczny i przyjemny smak kokosa. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu kokosowego możliwe jest znaczne twardnienie pasty (zależnie od temperatury przechowywania). Przed użyciem należy dokładnie wymieszać produkt. 

Pasta pozwala na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (pasta nie zawiera dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak kokosa świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów kokosowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: suszony i mielony miąższ kokosa.

Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.

Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.

panel oddzielający w opisie.png

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2880/688 kJ/kcal
Tłuszcz 70.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 62.5 g
Węglowodany 7.3 g
w tym cukry 7.3 g
Białko 6.4 g
Błonnik 15.6 g
Sól 70.0 mg

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu
SEMPRE457
91 Przedmioty

Opis

MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
PASTA 100% Z MIĄŻSZU KOKOSA
AROMAT
KOKOSOWY | NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
SMAK
KOKOS | NATURALNY
BARWA
JASNA | BIAŁA
FORMA
BARDZO GĘSTA PASTA
KONSYSTENCJA
STAŁA | PÓŁPŁYNNA | PŁYNNA (ZALEŻNIE OD TEMPERATURY PRZECHOWYWANIA)
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
67.0 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
100 %
APLIKACJE
LODY | WYROBY CUKIERNICZE | WYROBY PIEKARSKIE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 65 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI49

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 474,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI68

Marka: BABBI

1kg PASTA PISTACCHIO PURO ONE 12372 BABBI gładka pasta z prażonych orzechów pistacjowych

Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy. 

Cena 363,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI232

Marka: BABBI

op. 3 kg PASTA MACADAMIA 12476 BABBI pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów i migdałów

Pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów makadamia, migdałów i orzechów laskowych. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. 

Cena 384,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU