op. 1 kg Pina Colada - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - ananas i kokos - 86% zawartość owoców

Indeks: KERRY57
Marka:

Pina Colada, to wysokiej jakości przecier o egzotycznym smaku ananasa i kokosa. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.

50,00 zł (5% VAT)
50,00 zł / 1 kg

47,62 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pina Colada - przecier owocowy ananas i kokos:

Seria gotowych przecierów owocowych od marki Ravifruit o wszechstronnym zastosowaniu. Przeciery są pasteryzowane w celu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów. Przetwory charakteryzuje wysoka zawartość owoców (90%) oraz niewielki dodatek cukru (10%). Wysokiej jakości przeciery owocowe o płynnej konsystencji, naturalnym smaku i aromacie. Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie, wygodny karton Tetra Pack z nakrętką. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu siedmiu dni od otwarcia. Stosowanie przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu. Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Pulpy owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Przeciery owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.

Jaki skład ma przecier Pina Colada?

Składniki: przecier owocowy (ananas, kokos) (86%), cukier, regulator kwasowości: sok z cytryny.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Exotic Pina Colada
Seria produktowa Ambient fruit purees
Numer katalogowy 20374968
Rodzaj przecier owocowy
Smak ananas i kokos
Konsystencja płynna
Forma pulpa
Brix 23
pH 4.2
Opakowanie Tetra Pack
Opakowanie zbiorcze 6 x 1.0 kg
Masa netto 1.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie produkcja cukiernicza
Dozowanie według uznania
Producent Ravifruit
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:

Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje. 

Jak przechowywać pulpy owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 729 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 8.7 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7.5 g
Węglowodany 20.4 g
w tym cukry 19.3 g
Błonnik 3.8 g
Białko 1.1 g
Sól 0.02 g

Informacje dodatkowe:

Tetra Pack - aseptyczny materiał opakowaniowy składający się z trzech materiałów. Papieru, zapewniającego sztywność opakowania i dającego możliwość nadruku etykiety. Folii aluminiowej, chroniącej produkt spożywczy przed działaniem czynników zewnętrznych. Folii wykonanej z polimeru (dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością), chroniącej papier przed wilgocią.

Szczegóły produktu