Kokosowa pasta cukiernicza:
Paste Frutta od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Cocco:
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Skład pasty kokosowej:
Składniki: cukier, syrop glukozowy, wiórki kokosowe (17%), aromaty, substancje zagęszczające: guma tara (E417), pektyna (E440), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202).
Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:
Pasta smakowa |
80-100 g |
Mieszanka bazowa |
1000 ml |
Dozowanie pasty jako integratora do lodów owocowych:
Pasta smakowa |
50 g |
Mieszanka bazowa |
1000 ml |
Pasta smakowa - szczegóły produktu:
Rodzaj |
smakowa pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa |
Pasta Cocco |
Numer katalogowy |
12094571A |
Smak |
kokosowy |
Barwa |
jasnoszara |
Forma |
pasta |
Masa netto |
3.5 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
2 x 3.5 kg - 7.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty kokosowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1432 kJ / 341 kcal |
Tłuszcz |
11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
9.3 g |
Węglowodany |
57.0 g |
w tym cukry |
46.0 g |
Białko |
1.0 g |
Sól |
0.04 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)