STRACCIATELLE E RICOPERTURE - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
STRACCIATELLA GOLD - to gotowa do użycia polewa o smaku białej czekolady z wyczuwalną karmelową nutą i atrakcyjnej złotej barwie. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem. Pozwala na tworzenie chrupiącej powłoki na powierzchni lodów lub uzyskanie drobnych kawałków chrupiącej czekolady w lodach i semifreddo. Doskonale sprawdzi się do oblewania lodów na patyku, a także do urozmaicania deserów mrożonych.
Składniki: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, shea, kakaowy, illipe, słonecznikowy), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, cukier karmelizowany, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat, aromaty, barwnik: luteina (E161b); produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, sezamu oraz orzechów, w tym orzechów arachidowych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2798/675 kJ/kcal |
Tłuszcz |
57.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
51.0 g |
Węglowodany |
37.0 g |
w tym cukry |
36.0 g |
Białko |
3.5 g |
Sól |
0.13 g |