STRACCIATELLE E RICOPERTURE - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
STRACCIATELLA FONDENTE CON CRISTALLI ALLA MENTA - to gotowa do użycia polewa o intensywnym smaku czekolady deserowej z chrupiącymi kawałkami o orzeźwiającym miętowym smaku. Pozwala na dekorowanie i uzyskanie dodatkowego kontrastu tekstur. Przeznaczona do tworzenia chrupiącej powłoki na powierzchni lodów lub uzyskanie drobnych kawałków chrupiącej czekolady w lodach i semifreddo. Doskonale sprawdzi się do oblewania lodów na patyku, a także do urozmaicania deserów mrożonych.
Składniki: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, shea, masło kakaowe, illipe), cukier, chrupiące kryształki miętowe (12%) (powłoka (cukier, syrop glukozowy, woda, naturalny aromat miętowy, dekstroza, koncentrat z krokosza barwieńskiego, maltodekstryna, ekstrakt ze spiruliny), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), cukier)), kakao w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty, naturalny aromat miętowy; produkt może zawierać soję, mleko, jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2567/619 kJ/kcal |
Tłuszcz |
50.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
44.0 g |
Węglowodany |
36.0 g |
w tym cukry |
33.0 g |
Białko |
3.7 g |
Sól |
0.42 g |