STRACCIATELLE E RICOPERTURE - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
STRACCIATELLA FONDENTE CRISTALLI SALATI - to gotowa do użycia polewa o intensywnym smaku czekolady deserowej z chrupiącymi kawałkami słonego karmelu. Pozwala na dekorowanie i uzyskanie dodatkowego kontrastu tekstur. Przeznaczona do tworzenia chrupiącej powłoki na powierzchni lodów lub uzyskanie drobnych kawałków chrupiącej czekolady w lodach i semifreddo. Doskonale sprawdzi się do oblewania lodów na patyku, a także do urozmaicania deserów mrożonych.
Składniki: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, shea, kakaowy, illipe), cukier, kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, chrupiące kryształki karmelu (9.0%) (karmel (cukier, syrop glukozowy, woda, masło, śmietanka, sól), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (E500b))), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, migdałów, sezamu oraz orzechów, w tym orzechów arachidowych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2647/639 kJ/kcal |
Tłuszcz |
53.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
46.0 g |
Węglowodany |
34.0 g |
w tym cukry |
30.0 g |
Białko |
3.8 g |
Sól |
0.75 g |