2,5kg ICE CHOCOLATE DARK 56,4% ICE-45-DNV-552 Ciemna czekolada do lodów Callebaut:
Zawartość kakao - minimum: 56,4%
Opis: ciemna czekolada do maczania lodów na patyku, rożków i do tworzenia stracciatelli;
intensywny, wyważony smak ciemnej czekolady; produkt gotowy do użycia.
Ice Chocolate Dark - ciemna czekolada (56,4%) przeznaczona do lodów; wysoka płynność czekolady umożliwia maczanie lodów na patyku,
w waflu oraz przygotowywanie stracciatella; intensywny smak ciemnej czekolady i kakao; czekolada nie wymaga temperowania;
czekolada dodana do lodów szybko twardnieje i staje się chrupka.
Płynność: 5/5
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: cukier, masa kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 56,4%
- mleko: 0,0%
- tłuszcz: 45,5%
Kod produktu: ICE-45-DNV-552
Opakowanie: 2,5kg
Zastosowanie/sposób przygotowania:
- rozpuścić w temperaturze 45°C, nie wymaga temperowania;
- do maczania: zamoczyć lody (na patyku/w waflu) w rozpuszczonej czekoladzie (1/2 krotnie);
- polewa: polać gotowe lody i pozostawić do zastygnięcia;
- stracciatella: wymieszać kaletki z lodami, można również czekoadę rozpuścić, ostudzić i pokruszyć.
Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie, lody na patyku, desery lodowe
Producent: Callebaut