Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
COPERTURE E ARTISTICK - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz wyrobów cukierniczych. W serii dostępne są polewy o klasycznych smakach (czekolada, orzechy) oraz kolorowe polewy owocowe. Produkty do dekoracji przeznaczone są przede wszystkim do lodów na patyku oraz semifreddo. Doskonale sprawdzą się również do lodów stracciatella, a także mrożonych deserów i musów.
COPERTURA FINE- to gotowa do użycia polewa czekoladowa (na bazie oleju kokosowego i odtłuszczonego kakao) przeznaczona do produkcji lodów typu stracciatella. Zapakowana w wiaderko z pokrywą - do mieszania i dozowania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Produkt wymaga podgrzania (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej) przed użyciem - w celu upłynnienia. Dodatkowo przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Dodatek polewy pozwala uzyskać drobne kawałeczki chrupiącej czekolady w lodach stracciatella, a także semifreddo i mrożonych deserach. Polewa doskonale sprawdzi się także do lodów wegańskich.
*polewa do lodów stracciatella rozlewana jest w wiaderka z pokrywą i folią zabezpieczającą o masie netto 3.0 kg - opakowanie zbiorcze to 4 opakowania po 3.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 12.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: olej kokosowy, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny ekstrakt z wanilii Bourbon, aromaty; może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, orzechów arachidowych oraz mleka.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2790/675 kJ/kcal
Tłuszcz
59.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
50.0 g
Węglowodany
28.0 g
w tym cukry
23.0 g
Białko
4.5 g
Błonnik
6.2 g
Sól
0.0 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI105
29 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.24.21
NAZWA HANDLOWA
COPERTURA FINE
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ I FOLIĄ ZABEZPIECZAJĄCĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.0 kg (4 x 3.0 kg) KARTON
RODZAJ
POLEWA DO LODÓW STRACCIATELLA
SMAK
KAKAO
FORMA
POLEWA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW STRACCIATELLA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PODGRZAĆ PRZED UŻYCIEM
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW | DESERÓW | SEMIFREDDO
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o klasycznym smaku słodkiej śmietanki z waniliową nutą. Doskonała baza do tworzenia lodów rzemieślniczych z dodatkami smakowymi i teksturalnymi.
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Kremowa pasta cytrynowa VARIEGATO z chrupiącymi wafelkami i kawałkami herbatników - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Gotowa do użycia płynna stracciatella z pastą pistacjową i kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o intensywnym smaku kakao. Do urozmaicania i oblewania lodów i deserów mrożonych. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z malinowymi kryształkami cukru. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o intensywnym smaku kakao. Do urozmaicania i oblewania lodów i deserów mrożonych. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem. Dopracowany skład polewy zapobiega separacji tłuszczu na powierzchni wyrobów podczas ich przechowywania!
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Intensywny smak gorzkiej czekolady i praktyczne opakowanie - butelka.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem miętowych kryształków. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z chrupiącymi kawałkami kokosa i tropikalnym aromatem mango. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z karmelową nutą. Do urozmaicania i oblewania lodów i deserów mrożonych. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem.