STRACCIATELLE E RICOPERTURE - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowe do użycia produkty, przeznaczone do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzą się również mrożonych deserów i musów.
STRACCIATELLA BIANCA CON COCCO E MANGO - to gotowa do użycia polewa o smaku białej czekolady z chrupiącymi kawałkami kokosa i tropikalnym aromatem mango. Przeznaczona do tworzenia chrupiącej powłoki na powierzchni lodów lub uzyskanie drobnych kawałków chrupiącej czekolady w lodach i semifreddo. Doskonale sprawdzi się do oblewania lodów na patyku, a także do urozmaicania deserów mrożonych.
Składniki: oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, shea, masło kakaowe, illipe), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, prażone suszone płatki kokosowe (6%) (suszone płatki kokosowe, cukier, dekstroza, sól), suszone kawałki mango (4%), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty, naturalny aromat; produkt może zawierać soję, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2768/668 kJ/kcal |
Tłuszcz |
55.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
49.0 g |
Węglowodany |
39.0 g |
w tym cukry |
36.0 g |
Białko |
3.5 g |
Sól |
0.16 g |