Polewa czekoladowa do dekoracji lodów i deserów mrożonych:

Nero Fondente Be The Top Comprital - to uniwersalna polewa do lodów na bazie ciemnej czekolady. Produkt do urozmaicania i dekorowania lodów oraz semifreddo. Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa przeznaczona do produkcji lodów typu stracciatella. Zapakowana w wygodną butelkę, która ułatwia dozowanie produktu. Produkt wymaga podgrzania w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej przed użyciem, w celu upłynnienia. Dodatkowo przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać, wstrząsnąć. Dodatek polewy pozwala uzyskać drobne kawałeczki chrupiącej czekolady w lodach stracciatella, a także semifreddo i mrożonych deserach. Polewa doskonale sprawdzi się także do lodów wegańskich. Polewa ma płynną konsystencję w temperaturze powyżej 20°C, twardnieje i kruszeje w kontakcie z lodami. Zalecane dozowanie produktu to 10% w stosunku do całkowitej objętości lodów. Kawałki czekolady po zastygnięciu mają przyjemną chrupiącą konsystencję.

Skład polewy czekoladowej do lodów:

Składniki: ciemna czekolada 66% (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty), tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy).
Alergeny: obecność alergenów jako składnika jest podana na liście składników. Produkt wytwarzany w zakładzie, w którym wykorzystywane są: mleko i jego pochodne, jaja, soja oraz orzechy.

Jak przechowywać polewy do lodów?

Warunki przechowywania i użycia: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem należy dokładnie wstrząsnąć butelkę z polewą. Po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 7-14 dni. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Opakowanie: nieprzezroczysta butelka z tworzywa z wygodnym dozownikiem. Opakowanie chroni produkt przed działaniem światła słonecznego oraz pozwala na wygodne dozowanie produktu.

Możliwości zastosowania polewy czekoladowej:

Gotowa do użycia polewa czekoladowa do tworzenia smaków stracciatella, maczania i polewania lodów w waflu oraz oblewania lodów na patyku. Doskonale sprawdzi się również do musów i deserów mrożonych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - polewa czekoladowa:

Nazwa handlowa |
Topping Nero Fondente |
Seria produktowa |
Be The Top |
Numer katalogowy |
PC717 |
Smak |
ciemna czekolada |
Rodzaj |
polewa czekoladowa |
Produkt |
gotowy do użycia |
Barwa |
brązowa, charakterystyczna |
Konsystencja |
półpłynna, twardnieje poniżej 20°C |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego, na użytek domowy |
Zastosowanie |
gotowa polewa, dodatek smakowy i dekoracyjny, stracciatella |
Dozowanie |
według uznania lub 10% całej objętości lodów |
Opakowanie |
plastikowa butelka z nakrętką dozującą |
Masa netto |
0.8 kg |
Opakowanie zbiorcze |
6 sztuk - karton |


Wartość odżywcza w 100 gramach polewy czekoladowej:

Wartość energetyczna |
2603 kJ / 629 kcal |
Tłuszcz |
52.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
40.0 g |
Węglowodany |
30.0 g |
w tym cukry |
27.0 g |
Białko |
6.3 g |
Sól |
0.06 g |


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.
Do dekoracji lodów i deserów.
Wstrząsnąć przed użyciem.

Producent: Comprital
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech


