1kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry:
Opis: czekolada deserowa o statusie kuwertury produkowana za pomocą nowoczesnej metody fermentacji Q;
charakteryzuje się intensywnym, czystym i naturalnym smakiem z nutą kwasowości.
Zawartość kakao minimum 70%
Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero (program Q-fermentacji)
Składniki: miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy (może zawierać mleko).
Skład:
- kakao: 79%
- mleko: 0%
- tłuszcz: 39%
Płynność: 4/5
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 5 kg)
Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,
produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny, fontanny czekoladowe, fondue, gorąca czekolada
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,
chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.
Kod produktu: CHD-N70-OCOA-E4-U72
Wskazówki dotyczące parowania: papryka, cynamon, wanilia, goździki, czarna porzeczka, gruszka, morela, karmel, przegrzebki
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 549/2297 kcal/kJ
tłuszcz: 40,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g
węglowodany: 31,0 g
- w tym cukry: 27,0 g
białko: 8,4 g
sól: 0,02 g
POBIERZ NASZE E-booki:
"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).