"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."
Składniki: miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać mleko; masa kakaowa minimum 50%.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
2138/512 kJ/kcal |
Tłuszcz |
27.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
16.7 g |
Węglowodany |
54.0 g |
w tym cukry |
48.6 g |
Białko |
6.5 g |
Sól |
0.006 g |
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.0 % |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
min 27.0 % |
SUCHA MASA KAKAOWA |
min. 50.0 % |
Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.