op. 1 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

Indeks: LUBECA57
Marka:
120,00 zł (23% VAT)
120,00 zł / 1 kg

97,56 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 15 szt.

Opis produktu

Kremowa biała czekolada o wysokiej płynności.

Biała czekolada wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak z subtelną nutą wanilii i kremowa konsystencja. Biała czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Biała czekolada dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi na bazie tłuszczu kakaowego. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji oraz kolorowych wyrobów formowanych.

Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Biała czekolada cukiernicza, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Biała czekolada 33%
Numer katalogowy 776
Rodzaj biała czekolada
Zawartość kakao 33%
Kompozycja 33/39.5
Opakowanie worek strunowy z zamknięciem wielorazowego użytku
Masa netto 1.0 kg
Smak delikatny, zrównoważony
Barwa kremowa, charakterystyczna
Płynność 4/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład białej czekolady cukierniczej:

Biała czekolada (33% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy.

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza białej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 33 %
Tłuszcz 39.5 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2463 kJ/591 kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 52.0 g
Białko  6.2 g
Sól 0.21 g

Możliwości zastosowania białej czekolady:

Główne zastosowania białej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
BIAŁA CZEKOLADA T1 45°C T2 27°C T3 28-32°C

Szczegóły produktu