Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 1 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Opis produktu
Ciemna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.
![]()
Ciemna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak i intensywna barwa charakterystyczna dla ziaren kakao pochodzących z Ghany. Ciemna czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Czekolada o wysokiej płynności idealnie sprawdzi się również do fontanny i fondue. Czekoladę można również stosować w salonach kosmetycznych jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży z wykorzystaniem czekolady.
Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
![]()
Ciemna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Kuwertura z ciemnej czekolady Ghana - Fehmarn |
| Numer katalogowy | 727 |
| Rodzaj | ciemna czekolada |
| Zawartość kakao | 60% |
| Pochodzenie kakao | Ghana |
| Kompozycja | 60/40/39 |
| Opakowanie | worek strunowy z zamknięciem wielokrotnego użytku |
| Masa netto | 1.0 kg |
| Smak | intensywny, zrównoważony |
| Barwa | ciemno brązowa |
| Płynność | 4/5 |
| Przeznaczenie | czekolada cukiernicza, czekolada kosmetyczna |
| Zastosowanie | draże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie, fontanna czekoladowa, fondue, do zabiegów kosmetycznych |
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
| Producent | Lübecker Marzipan-Fabrik |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowano w Niemczech |
![]()
![]()
Skład ciemnej czekolady cukierniczej:
![]()
Ciemna kuwertura czekoladowa (60% minimalna zawartość składników kakao).
Składniki: masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy oraz mleko.
Pochodzenie ziarna kakaowego: Ghana.
![]()
Jak przechowywać ciemną czekoladę?
![]()
Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.
![]()
Kompozycja i wartość odżywcza ciemnej czekolady cukierniczej:
![]()
| Kompozycja głównych składników w czekoladzie: | |
| Kakao | 60 % |
| Cukier | 40 % |
| Tłuszcz | 39 % |
![]()
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2435 kJ/586 kcal |
| Tłuszcz | 40.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.0 g |
| Węglowodany | 45.0 g |
| w tym cukry | 40.0 g |
| Białko | 5.2 g |
| Sól | 0.0 g |
![]()
![]()
Możliwości zastosowania ciemnej czekolady:
![]()
Główne zastosowania ciemnej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.
Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.
![]()
Warunki procesu temperowania czekolady:
![]()
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 30-33°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu