op. 2.5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w bloku - nr. kat. 776 004

Indeks: LUBECA88
Marka:

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

207,50 zł (23% VAT)
83,00 zł / 1 kg

168,70 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Biała czekolada cukiernicza w bloku.

Biała czekolada wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak z subtelną nutą wanilii i kremowa konsystencja. Biała czekolada cukiernicza o wysokiej płynności, która doskonale sprawdza się do powlekania, oblewania i glazurowania wyrobów cukierniczych. Pozwala również na formowanie aromatycznych wyrobów czekoladowych oraz tworzenie wyjątkowych dekoracji. Biała czekolada dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi na bazie tłuszczu kakaowego. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji oraz kolorowych wyrobów formowanych. Czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.

Biała czekolada w bloku, szczegóły produktu:

Nazwa handlowaBiała czekolada 33%
Numer katalogowy776 004
Rodzajbiała czekolada
Zawartość kakao33%
Kompozycja33/39.5
Opakowanietorba
Masa netto2.5 kg
Smakdelikatny, zrównoważony
Barwakremowa, charakterystyczna
Płynność4/5
Przeznaczenieczekolada cukiernicza
Zastosowaniedraże czekoladowe, formowanie, glazurowanie, powlekanie, oblewanie, dekorowanie
Formablok, duża tabliczka czekolady
ProducentLübecker Marzipan-Fabrik
DystrybutorSempre Group
Kraj produkcjiWyprodukowano w Niemczech

Skład białej czekolady cukierniczej:

Biała czekolada (33% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy.

Jak przechowywać białą czekoladę?

Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza białej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao33 %
Tłuszcz39.5 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna2463 kJ/591 kcal
Tłuszcz40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe24.0 g
Węglowodany52.0 g
w tym cukry52.0 g
Białko 6.2 g
Sól0.21 g

Możliwości zastosowania białej czekolady:

Główne zastosowania białej czekolady o wysokiej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADYTOPNIENIEKRYSTALIZACJAPRACA Z CZEKOLADĄ
BIAŁA CZEKOLADAT1 45°CT2 27°CT3 28-32°C


Szczegóły produktu