"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; masa kakaowa minimum 34%.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 10-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
2380/571 kJ/kcal |
Tłuszcz |
36.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
22.2 g |
Węglowodany |
51.9 g |
w tym cukry |
49.6 g |
Białko |
7.0 g |
Sól |
0.21 g |

DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.0 % |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
min. 35.0 % |
SUCHA MASA KAKAOWA |
min. 34.0 % |
SUCHA MASA MLECZNA |
min. 20.0 % |
TŁUSZCZ MLECZNY |
ok. 5.9 % |


Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.


