"Wyjątkowa selekcja w doborze ziarna kakaowego, nowoczesna technologia procesu produkcyjnego oraz laboratoryjna kontrola jakości zapewniają czekoladom marki Barima Artisanal niezmienne, stałe parametry. Wśród nich należy wyróżnić bogaty bukiet aromatyczno-smakowy, wysoki stopień płynności oraz jedwabistą konsystencję. Produkt jest formowany do postaci pastylek o średnicy 8 milimetrów z zatemperowanej czekolady."
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat naturalny waniliowy; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania - 12-20°C; maksymalna wilgotność względna - 70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: |
Wartość energetyczna |
2248/537 kJ/kcal |
Tłuszcz |
29.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
17.5 g |
Węglowodany |
64.0 g |
w tym cukry |
63.4 g |
Białko |
4.2 g |
Sól |
0.19 g |
DANE ANALITYCZNE |
WILGOTNOŚĆ |
max. 1.0 % |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU |
ok. 29.0 % |
SUCHA MASA KAKAOWA |
ok. 24.8 % |
SUCHA MASA MLECZNA |
min. 14.0 % |
TŁUSZCZ MLECZNY |
min. 3.5 % |
Zastosowanie: torty, desery, lody, czekolada na gorąco, praliny, horeca, piekarnictwo.