• Obniżka
PC65 Pavoni Italia - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 28 x szer. 28 x wys. 18 mm / poj. 10 g x 21 pralin
  • PC65 Pavoni Italia - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 28 x szer. 28 x wys. 18 mm / poj. 10 g x 21 pralin
  • PC65 Pavoni Italia - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 28 x szer. 28 x wys. 18 mm / poj. 10 g x 21 pralin

PC65 Pavoni Italia - forma z tritanu do pralin - dł. 28 x szer. 28 x wys. 18 mm / poj. 10 g x 21 pralin

PAVONI255

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Nowoczesne wzory stworzone we współpracy z mistrzami cukiernictwa. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Projektant Antonio Bachour.

96,00 zł
76,80 zł Zniżka 20%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 96,00 zł

76,80 zł / 1 szt.

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 3

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Forma do pralin stworzona we współpracy z Antonio Bachour:

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tworzywa charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tworzywa jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Formy do czekolady wykonane z tworzywa można czyścić ręcznie lub bezpiecznie myć w zmywarce. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych. Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form do czekolady:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Forma do pralin, szczegóły i wymiary produktu:

Nazwa handlowa PC65
Numer katalogowy PC65FR
Kształt pralin wypukły
Wzór nowoczesny
Projektant Antonio Bachour
Materiał tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 135 mm
Wymiary pralin dł. 28 mm x szer. 28 mm x wys. 18 mm
Objętość pralin 10 g
Ilość pralin na formę 21
Objętość formy 21 x 10 g = 210 g
Układ 3 x 7
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane praliny czekoladowe
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent: Pavoni Italia

Dystrybutor: Sempre Group

Kraj produkcji: Wyprodukowano we Włoszech

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Wykonany z materiałów bezpiecznych w kontakcie z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
PAVONI255
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: THERMOHAUSER45

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 8 cm - nr. kat. 68675 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 37,00 zł

37,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC04

Marka: CHOCOVIC

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

favorite_border favorite

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 415,00 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 435,00 zł

87,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

favorite_border favorite

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 410,00 zł

82,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER356

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 6 cm - nr. kat. 68665 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 35,00 zł

35,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER46

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 10 cm - nr. kat. 68685 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 51,00 zł

51,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC08

Marka: CHOCOVIC

5 kg NAPAL 29.6% CHW-R36NEPA-D38 CHOCOVIC klasyczna biała czekolada easymelt

favorite_border favorite

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą. Klasyczna biała czekolada z dobrym bilansem tłuszczu mlecznego i cukru.

Cena 395,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI197(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie tłuszczu kakaowego - bez E171

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI352

Marka: PAVONI ITALIA

200 g YELLOW EGG LB05SB COCOLART PAVONI żółty barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI355

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN LB02SB COCOLART PAVONI zielony barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI356

Marka: PAVONI ITALIA

200 g ORANGE LB06SB COCOLART PAVONI pomarańczowy barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI357

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLACK LB07SB COCOLART PAVONI czarny barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI351

Marka: PAVONI ITALIA

200 g BLUE LB03SB COCOLART PAVONI niebieski barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 201,00 zł

100,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI198(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g PINK LB09SB COCOLART PAVONI różowy barwnik na bazie tłuszczu kakaowego

favorite_border favorite

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 221,00 zł

110,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA133

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 525,00 zł

105,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

favorite_border favorite

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA135

Marka: LUBECA

op. 5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 500,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA136

Marka: LUBECA

op. 5 kg Mleczna czekolada o zaw. 35% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 771

favorite_border favorite

Zrównoważona mleczna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o optymalnej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 550,00 zł

110,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART411

Marka: SILIKOMART

TRUFFLES 5 Silikomart - 36.257.87.0065 - forma silikonowa kula - śr. 22 x wys. 20 mm / poj. 5 ml x 35 porcji

favorite_border favorite

Truffles od Silikomart, uniwersalna forma silikonowa w kształcie kuli! Klasyczna forma silikonowa do trójwymiarowych trufli, deserów i dekoracji. Dopracowany, trójwymiarowy kształt kuli! Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Truffles 5 od Silikomart to trójwymiarowa...

Cena 113,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD26

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1433 Stożek - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - śr. 29 x wys. 25 mm / poj. 15 g x 24 praliny

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 102,00 zł

102,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI187

Marka: PAVONI ITALIA

PC55 Serce Iconic Pavoni Italia - forma z tritanu do pralin - dł. 29 x szer. 30 x wys. 16 mm / poj. 10 g x 21 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Nowoczesne wzory stworzone we współpracy z mistrzami cukiernictwa. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Projektant Fabrizio Fiorani.

Cena 79,60 zł Cena podstawowa 99,50 zł

79,60 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE