200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie tłuszczu kakaowego - bez E171

Indeks: PAVONI197(1)
Marka:

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

221,00 zł (23% VAT)
110,50 zł / 100 g

179,67 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 50 szt.

Opis produktu

CHOCOLART - COCOA BUTTER COLOURS BY EMMANUELE FORCONE:

To seria barwników przygotowanych na bazie masła kakaowego. Przeznaczone są do pracy z czekoladą - barwienie masy czekoladowej, dekorowanie powierzchni czekolady oraz form.

Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją - przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia (barwniki należy stosować w temperaturze 28°C, nie podgrzewać do temperatury powyżej 45°C). Z barwnikami na bazie masła kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub masła kakaowego.

Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej - w celu stworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład za pomocą pędzelka.

Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe).

Barwniki nie zawierają w składzie dwutlenku tytanu - E171 oraz AZO 

Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie masła kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych - składniki: masło kakaowe (nośnik), barwniki: węglan wapnia (E170); może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2590/595 kJ/kcal
Tłuszcz 70.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 42.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania: barwniki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; optymalna temperatura przechowywania - 20-25°C; barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić (w kąpieli wodnej).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

BARWNIKI CHOCOLART PAVONI (1).png

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
LB08SB
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLART WHITE
MASA NETTO
200 g | 0.2 kg
OPAKOWANIE
BUTELKA Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
BARWNIK NA BAZIE MASŁA KAKAOWEGO
BARWA
NATURALNA BIEL
KOLOR
BIAŁY
KONSYSTENCJA
STAŁA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W TŁUSZCZU
MATERIAŁ
NOŚNIK - MASŁO KAKAOWE
PRZEZNACZENIE
BARWNIK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
BARWNIK DO CZEKOLADY
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
MASA CZEKOLADOWA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
20-25°C
SERIA PRODUKTOWA
CHOCOLART COCOA BUTTER COLOURS
CERTYFIKATY
AZO FREE | E171 FREE