• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

klasyczna mleczna czekolada o zrównoważonym smaku w postaci kaletek easymelt
  • klasyczna mleczna czekolada o zrównoważonym smaku w postaci kaletek easymelt
  • klasyczna mleczna czekolada o zrównoważonym smaku w postaci kaletek easymelt

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

CHOCOVIC03

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

237,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

ZEYLON to klasyczna mleczna czekolada o wysokiej zrównoważonym smaku oraz wysokiej płynności. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Mleczna czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache i nadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma zrównoważony smak mleka i czekolady z delikatną nutą wanilii.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromat.

KOMPOZYCJA/SKŁAD
ZAWARTOŚĆ KAKAO 36.5 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA 18.3 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 34.1 %
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH
SUCHA MASA KAKAOWA 38.0 % (+/- 1.5)
SUCHA MASA MLECZNA 19.3 % (+/- 1.0)
TŁUSZCZ MLECZNY 3.5 %

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 561 kcal
Tłuszcz 35.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.4 g
Węglowodany 51.7 g
w tym cukry 50.9 g
Błonnik 1.8 g
Białko 7.0 g
Sól 0.24 g

PARAMETRY CHEMICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
WILGOTNOŚĆ max. 1.0 % IOCCC1(1952)
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 35.6 % +/- 1.5 IOCC14 (1972)
PARAMETRY FIZYCZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
LEPKOŚĆ CAS 600-1.200 mPa.s IOCCC46(2000) i 10(1973)
GRANICA PŁYNNOŚCI max. 6.50 Pa IOCCC46(2000) i 10(1973)
ROZDROBNIENIE 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um IOCCC116(1990)
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW max. 5.000/g ISO4833
DROŻDŻE max. 50/g ISO7954
PLEŚNIE max. 50/g ISO7954
ENTEROBAKTERIE max. 10/g ISO21528-2
COLIFORMY max. 10/g ISO4832
ESCHERICHIA COLI nieobecny/g ISO16649-2
SALMONELLA nieobecny /25 g ISO6579

Szczegóły produktu
CHOCOVIC03
25 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-Q89CEYL-D38
NAZWA HANDLOWA
ZEYLON
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (2 x 5 kg ) KARTON
RODZAJ
KUWERTURA CZEKOLADOWA
KSZTAŁT
EASYMELT
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | MLEKO I CZEKOLADA
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
36.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
34.1 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
18.3 %
APLIKACJE
OBLEWANIE | POWLEKANIE | NADZIENIA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Załączniki
Pliki do pobrania
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY

płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie

Pliki do pobrania (55.32k)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: