
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
ZEYLON to klasyczna mleczna czekolada o wysokiej zrównoważonym smaku oraz wysokiej płynności. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Mleczna czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache i nadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma zrównoważony smak mleka i czekolady z delikatną nutą wanilii.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy, aromat.
KOMPOZYCJA/SKŁAD | |
ZAWARTOŚĆ KAKAO | 36.5 % |
ZAWARTOŚĆ MLEKA | 18.3 % |
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU | 34.1 % |
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH | |
SUCHA MASA KAKAOWA | 38.0 % (+/- 1.5) |
SUCHA MASA MLECZNA | 19.3 % (+/- 1.0) |
TŁUSZCZ MLECZNY | 3.5 % |
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 561 kcal |
Tłuszcz | 35.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.4 g |
Węglowodany | 51.7 g |
w tym cukry | 50.9 g |
Błonnik | 1.8 g |
Białko | 7.0 g |
Sól | 0.24 g |
PARAMETRY CHEMICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
WILGOTNOŚĆ | max. 1.0 % | IOCCC1(1952) |
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU | 35.6 % +/- 1.5 | IOCC14 (1972) |
PARAMETRY FIZYCZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
LEPKOŚĆ CAS | 600-1.200 mPa.s | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
GRANICA PŁYNNOŚCI | max. 6.50 Pa | IOCCC46(2000) i 10(1973) |
ROZDROBNIENIE | 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um | IOCCC116(1990) |
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE | WARTOŚĆ | METODA REFERENCYJNA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | max. 5.000/g | ISO4833 |
DROŻDŻE | max. 50/g | ISO7954 |
PLEŚNIE | max. 50/g | ISO7954 |
ENTEROBAKTERIE | max. 10/g | ISO21528-2 |
COLIFORMY | max. 10/g | ISO4832 |
ESCHERICHIA COLI | nieobecny/g | ISO16649-2 |
SALMONELLA | nieobecny /25 g | ISO6579 |
płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie
Pliki do pobrania (55.32k)Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CHOCOVIC02
Marka: CHOCOVIC
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: FOODCOLOURS93
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Indeks: ROSEDECOR395
Marka: ROSE DECOR
Seria dwukolorowych, cieniowanych świeczek na tort w kształcie cyfr. Doskonałe wykończenie tortu idealna na każdą okazję. Świeczki posiadają pasy w kolorze białym i niebieskim.
Indeks: GRODRUK19
Marka: NOVACART
Indeks: CALLEBAUT06
Marka: CALLEBAUT
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Indeks: CACAOBARRY10(1)
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Indeks: CALLEBAUT89
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: MASTERMARTINI29
Marka: Master Martini
KUWERTURA MLECZNA MASTER MARTINI 20kg
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY11(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: VALRHONA09
Marka: VALRHONA
Indeks: CALLEBAUT101
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY12(1)
Marka: CACAO BARRY
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.