• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonej słodyczy w postaci kaletek easymelt
  • ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonej słodyczy w postaci kaletek easymelt
  • ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonej słodyczy w postaci kaletek easymelt

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

CHOCOVIC02

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

247,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

TOBADO to ciemna czekolada o zrównoważonej słodyczy z wyczuwalną goryczką. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Ciemna czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache i nadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma delikatny smak kakao o zrównoważonej słodyczy i charakteryzuje się wysoką płynnością.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; możliwy krzyżowy kontakt z alergenami pochodzącymi z procesu wytwarzania; może zawierać mleko.

KOMPOZYCJA/SKŁAD
ZAWARTOŚĆ KAKAO 64.5 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA 0.0 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 38.3 %
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH
SUCHA MASA KAKAOWA 66.5 % (+/- 2.0)
SUCHA BEZTŁUSZCZOWA MASA KAKAOWA 26.7 % (+/- 1.5)

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 555 kcal
Tłuszcz 39.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.9 g
Węglowodany 36.0 g
w tym cukry 32.6 g
Błonnik 11.1 g
Białko 7.0 g
Sól 0.01 g

PARAMETRY CHEMICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
WILGOTNOŚĆ max. 1.0 % IOCCC1(1952)
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU 39.8 % +/- 1.5 IOCC14 (1972)
PARAMETRY FIZYCZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
LEPKOŚĆ CAS 775-1.275 mPa.s IOCCC46(2000) i 10(1973)
GRANICA PŁYNNOŚCI max. 9.00 Pa IOCCC46(2000) i 10(1973)
ROZDROBNIENIE 4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um IOCCC116(1990)
PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE WARTOŚĆ METODA REFERENCYJNA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW max. 5.000/g ISO4833
DROŻDŻE max. 50/g ISO7954
PLEŚNIE max. 50/g ISO7954
ENTEROBAKTERIE max. 10/g ISO21528-2
COLIFORMY max. 10/g ISO4832
ESCHERICHIA COLI nieobecny/g ISO16649-2
SALMONELLA nieobecny /25 g ISO6579

Szczegóły produktu
CHOCOVIC02
18 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q84TOBA-D38
NAZWA HANDLOWA
TOBADO
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (2 x 5 kg ) KARTON
RODZAJ
KUWERTURA CZEKOLADOWA
KSZTAŁT
EASYMELT
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | Z GORYCZKĄ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODZIARNIA
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
64.5 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.3 %
APLIKACJE
OBLEWANIE | POWLEKANIE | NADZIENIA | PRALINY | DEKORACJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Załączniki
Pliki do pobrania
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY

płynność czekolady a jej zastosowanie i wykorzystanie w cukiernictwie

Pliki do pobrania (55.32k)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: