Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
TOBADO to ciemna czekolada o zrównoważonej słodyczy z wyczuwalną goryczką. Produkowana jest w postaci kaletek (easymelt), co pozwala na łatwe dozowanie i rozpuszczanie czekolady. Ciemna czekolada posiada status kuwertury i przeznaczona jest przede wszystkim do oblewania i powlekania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania ganache inadzień oraz tworzenia pralin krojonych i formowanych. Stosowana jest również podczas wytwarzania różnego rodzaju wyrobów artystycznych - dekoracji. Czekolada ma delikatny smak kakao o zrównoważonej słodyczy i charakteryzuje się wysoką płynnością.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Zastosowanie: oblewanie i powlekanie, nadzienia i ganache, praliny krojone i formowane, do wyrobów artystycznych (dekoracji).
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; możliwy krzyżowy kontakt z alergenami pochodzącymi z procesu wytwarzania; może zawierać mleko.
KOMPOZYCJA/SKŁAD
ZAWARTOŚĆ KAKAO
64.5 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
0.0 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.3 %
DANE DLA SKŁADNIKÓW PODSTAWOWYCH
SUCHA MASA KAKAOWA
66.5 % (+/- 2.0)
SUCHA BEZTŁUSZCZOWA MASA KAKAOWA
26.7 % (+/- 1.5)
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu - w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; optymalna temperatura składowania to 12-20°C; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
555 kcal
Tłuszcz
39.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
23.9 g
Węglowodany
36.0 g
w tym cukry
32.6 g
Błonnik
11.1 g
Białko
7.0 g
Sól
0.01 g
PARAMETRY CHEMICZNE
WARTOŚĆ
METODA REFERENCYJNA
WILGOTNOŚĆ
max. 1.0 %
IOCCC1(1952)
OGÓLNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.8 % +/- 1.5
IOCC14 (1972)
PARAMETRY FIZYCZNE
WARTOŚĆ
METODA REFERENCYJNA
LEPKOŚĆ CAS
775-1.275 mPa.s
IOCCC46(2000) i 10(1973)
GRANICA PŁYNNOŚCI
max. 9.00 Pa
IOCCC46(2000) i 10(1973)
ROZDROBNIENIE
4-8% cząstek suchej masy beztłuszczowej ma wielkość > 30 um
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.