- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu
Forma do pralin w kształcie bombek bożonarodzeniowych francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z poliwęglanu.
Materiał kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania pralin z formy oraz zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię czekolady.
Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).
Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.
Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.
Nazwa: CHRISTMAS BALLS
Kształt: bombka
Materiał: poliwęglan (polycarbonate)
Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm
Wymiary praliny: ∅ 75 mm
Waga praliny: 40 g
Ilość porcji: 6
Kod produktu: MLD-090425-M00
WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;
bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;
ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;
czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:
- satynowy połysk czekolady,
- doskonałą łamliwość,
- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.
Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.
Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).
Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
KATALOG FORM DO PRALIN CACAO BARRY
Indeks: THERMOHAUSER211
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka / Szpatuła 245 x 120 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68695 Thermohauser
Indeks: CACAOBARRY18
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CARACR-E4-656 Cara Crakine Chrupiące nadzienie KARMELOWE Cacao Barry
Nadzienie karmelowe z herbatnikami.
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 41% MLECZNA Purete ALUNGA CHM-Q41ALUN-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
5kg FNF-CAFCRO-656 Coffee Crakine Nadzienie MOKKA Cacao Barry
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa 145 x 190 mm ze stali nierdzewnej z uchwytem z tworzywa 68635 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: CACAOBARRY23
Marka: CACAO BARRY
MINI HALF SPHERE ∅ 20 mm MLD-090510-M00 CACAO BARRY forma do pralin półkula z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD65
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin STAR TRUFFLE Alexandre Bourdeaux 1730CW Chocolate World
CHOCOLATE MOULD STAR TRUFFLE ALEXANDRE BOURDEAUX
Indeks: CHOCOWORLD69
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma na 8 Półkul śr.59 mm 71g 2252CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie Kuli
Indeks: CACAOBARRY29
Marka: CACAO BARRY
MINI COCOA POD MLD-090569-M00 CACAO BARRY forma do pralin mini ziarno kakaowe z tritanu
Indeks: HANSBRUNNER16
Marka: HANS BRUNNER
Forma do Pralin ARCTIC Mors/Wieloryb/Pingwin/Eskimos HB-9074-PC Hans Brunner
Indeks: CHOCOWORLD23
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Łuk 1045CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie korony
Indeks: CHOCOWORLD141
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1390 GWIAZDKI CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gwiazdek. Doskonale sprawdzi się do świątecznych pralin nadziewanych.
Indeks: SILIKOMART533
Marka: SILIKOMART
KIT QUADRO 01 SILIKOMART 52.915.86.0065 CH015 zestaw form do kwadratowych pralin
Zestaw form do pralin z Tritanu™ i silikonu.
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
25 szt. Forma do pralin Gładkie Jajko 43x30x14 1317CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: HANSBRUNNER132
Marka: HANS BRUNNER
HB-7028-S PRALINE POD HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - kwadrat z wzorem ziarno kakaowca
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD132
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1137 GNIAZDO CHOCOLATE WORLD wielkanocna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gniazda
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin w kształcie gniazda. Doskonale sprawdzi się do wielkanocnych czekoladek i słodkich upominków.
Indeks: CHOCOWORLD14
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin 9 Kul 1562CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie bąbelków
Indeks: SILIKOMART174
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ŚNIEŻYNKI SCG0 40 CHOCO FROZEN 22.140.77.0065 Silikomart
Brązowa forma silikonowa w kształcie śnieżynek.
Indeks: PAVONI314
Marka: PAVONI ITALIA
LS01 CHOCOFLEX PAVONI forma silikonowa do pralin o klasycznym cylindrycznym kształcie - śr. 26 x h 14 mm
Chocoflex - seria form silikonowych do pralin - materiał o pół-transparentnej barwie odporny na szeroki zakres temperatur.
Indeks: CHOCOWORLD159
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12056 KEGEL FACET CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o stożkowym kształcie
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek o stożkowym, zaokrąglonym kształcie. Dekoracyjne wykończenie w geometryczny wzór idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych czekoladek.
Indeks: PAVONI381
Marka: PAVONI ITALIA
PC5017 SEMISFERE PAVONI forma z tritanu do pralin w kształcie półkuli
Profesjonalna forma do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.