Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu
  • CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CACAOBARRY20
Ocena 
75,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Forma do pralin w kształcie bombek bożonarodzeniowych francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z poliwęglanu.

Materiał kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania pralin z formy oraz zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię czekolady.

Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).

Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.

Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.

Nazwa: CHRISTMAS BALLS

Kształt: bombka

Materiał: poliwęglan (polycarbonate)

Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm

Wymiary praliny: ∅ 75 mm

Waga praliny: 40 g

Ilość porcji: 6

Kod produktu: MLD-090425-M00

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;

bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;

ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;

czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:

- satynowy połysk czekolady,

- doskonałą łamliwość,

- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.

Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.

Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).

Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG FORM DO PRALIN CACAO BARRY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY20
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

Napisz swoją opinię
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: