• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv
  • Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv

Wielki Piekarski Kurs – Szkolenie z Yaroslavem Semkiv - wapas.pl

16 wypieków piekarskich na Mistrzowskim poziomie - skondensowana wiedza, do której niektórzy dochodzili latami. Ty możesz ją posiąść w 3 dni!

Ilość

Opis

Zapraszamy na bardzo intensywny i obfity w wiedzę praktyczną i teoretyczną kurs z zakresu piekarnictwa na mistrzowskim poziomie.

Podczas 3 dni kursu, każdy wypiek zostanie przygotowany od podstaw. Omówione zostaną wszystkie, najbardziej kluczowe etapy tworzenia ciast, takie  jak: wyrobienie siatki glutenowej, temperatur, fermentacji, efektu końcowego i mrożenia. Opracujemy podstawowe laminowanie i  składanie ciasta pół francuskiego.

Szczegółowo poruszymy kwestie zakwasów i różnicy pomiędzy nimi

  • pszennego , 
  • żytniego 
  • słodkiego (znanego we Włoszech jak Lievito madre)

Omówimy jak zrobić zakwas od podstaw.

Program szkolenia obejmuje:

Croissant klasyczny

Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym

Danish z owocami i kremem waniliowym

Cruffin z kremem mango marakują

Pain au swiss

Supreme z kremem pistacjowym

Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem

Kouglof z rodzynkami i Quantro

Panettone z kandyzowaną skórką pomarańczy

Canelé de bordeaux

Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko

Chleb pszenno żytni

Bagietka klasyczna

Bagietka z ziarnami

Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego

Focaccia

Podczas szkolenia zapewniamy:

Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy

Surowce

Napoje, kawa, lunch

Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii

Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: Yaroslav Semkiv

Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543

E-mail: akademia@sempreinfo.pl

FIRMULARZ REJESTRACYJNY

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: