• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – z Igorem Zaritskim
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • 23.07 Croissanty - Podstawy Cukiernictwa  z Igorem Zaritskim.
  • Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – z Igorem Zaritskim

Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – z Igorem Zaritskim

Klasyka francuskiego cukiernictwa i ulubionego śniadania z aromatyczna kawą. Poznaj 7 wypieków w 1 dzień

Ilość

Opis

Tradycyjny Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de Richelieu w Paryżu.

Od tego czasu niewiele zmieniło się, nadal jest to jeden z ulubionych składników lekkiego śniadania z filiżanką kawy. Nowoczesne Croissanty przybrały kolory, odrobine inne kształty i wypełnienia różnymi nadzieniami. Podstawy pozostały te same.

W programie:

  • Croissant klasyczny maślany
  • Croissant z kremem mango marakują
  • Croissant migdałowy
  • Pain chocolat
  • Pain aux Raisins
  • Cruffins z ganaszem waniliowym
  • Danishe z iwocami

Szkolenie Podstawy cukiernictwa – Croissanty, ugruntuje tą wiedzę.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Miejsce szkolenie: siedziba Sempre Group Sp. z o.o., Ul.Wiejska 13A , Pruszków

Godziny: 9.00 -19.00

Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.
  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
  • W 2021 roku zajmuje 1 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Poland. Temat konkursu: „#tmrw”
  • W 2022 Finalista World Chocolate Masters w Paryżu w gronie 10 najlepszych cukierników Świata.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Anna Cienkowska tel. 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543


E-mail: akademia@sempreinfo.pl

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: