• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze
  • Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne Igor Zarytski - Szkolenie Cukiernicze

8 smaków i rodzajów makaroników w jeden dzień

Ilość

Opis

Zapraszamy na nowe szkolenie z nietypowej odsłonie, połaczenia słodkich i wytrawnych smaków makaroników.

Podczas kursu uzyskasz najlepsze wskazówki dotyczące robienia makaroników francuskich, rozwiążesz typowe problemy podczas ich pieczenia, poznasz przepisy, jak przyrządzić je w klasycznym wydaniu, wegańskim, czy oryginalnym słodkim i wytrawnym

Makaroniki francuskie- szkolenie stacjonarne z wypieku tradycyjnych, francuskich ciasteczek. Z pozoru bardzo łatwe do przygotowania. Kto już je piekł, wie że wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu.

Głównymi składnikami makaroników są mączka migdałowa i białko.

Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej

Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.

Makaroniki Wytrawne

Połączenie słodkich migdałowych makaroników i ziemistego, grzybowego ganache to zaskakujący smak, który szybko staje się nowoczesnym klasykiem. Zainspirowany jesiennymi smakami suszonych owoców, Igor Zaritskiy przedstawi własne pomysły na francuskie makaroniki wytrawne. Wykorzystamy polskie zioła i owoce, a także sięgniemy po ostre w smaku sery, ryby i zielone warzywa, aby nadać ganache ziemiste nuty lub podbić smak łososia soczystym ogórkiem . Smaki powinny być subtelne, ale na tyle obecne, by zrobić wrażenie.

Prowadzący: Igor Zaritskiy
Szacunkowy czas trwania: 9.00.00-19.00 z przerwą na lunch

Cena szkolenia 1-dniowego: 900zł (brutto)

Miejsce: siedziba Sempre Group, Pruszków, Wiejska 13A
 

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Pistacja- Wiśnia
  • Kokos- Marakuja
  • Gruszka- Ser Dor Blue
  • Mango- Yuzu
  • Ciemna Czekolada – Malina
  • Wanilia-Truskawka
  • Wegańskie Malinowe
  • Wytrawne Wędzony boczek- śliwka suszona

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.
  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
  • W 2021 roku zajmuje 1 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Poland. Temat konkursu: „#tmrw”
  • W 2022 Finalista World Chocolate Masters w Paryżu w gronie 10 najlepszych cukierników Świata.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543


E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14

Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: