• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Francuskie Wypieki Cukiernicze – z Lesią Moroz - Szkolenie Cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts
  • Francuskie Wypieki Cukiernicze – z Lesią Moroz - Szkolenie Cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts

Francuskie Wypieki Cukiernicze – z Lesią Moroz - Szkolenie Cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts

SZKOLENIE180124

Odkryj tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. W programie aż 8 receptur w 1 dzień.

Ilość

Opis

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze z francuskich wypieków z młodą i niezwykle utalentowaną Lesią Moroz

Na szkoleniu z ciasta francuskiego uczestnicy będą mieli okazję odkryć tajemnice przygotowywania wykwintnych deserów, tradycyjnie pochodzących z kraju croissantów. Podczas intensywnych zajęć, Lesia Moroz wprowadzi was w świat smaków i technik związanych z przygotowaniem waniliowego Flanu, delikatnej babki rumowej oraz aromatycznego gateau basque z figą. Millefeuille z malinami zachwyci swoją elegancją, a magdalenki czekoladowe i waniliowe zapewnią niebiańską słodycz. Nie zabrakni również pysznych ciasteczek z orzechami włoskimi, jabłkiem i karmelem. Marble cake, czyli marmurkowe ciasto, rozbudzi zmysły swoim kremowym i czekoladowym połączeniem.

Na koniec, uczestnicy będą mieli okazję przygotować, a później oczywiście spróbować, wyjątkowego deseru – Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy, oraz zasmakować w tarcie czekoladowej i pralinie pecan.

To niezapomniane szkolenie pozostawi uczestnikom nie tylko wiedzę, ale również inspirację do tworzenia wyjątkowych francuskich wypieków.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Rum baba
  • Gateau basque z figą
  • Millefeuille malina
  • Magdalenka czekoladowa/magdalenka waniliowa
  • Cookies orzech włoski/ jabłko/ karmel
  • Marble cake (ciasto marmurkowe)
  • Tropezienne z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy
  • Tarta czekolada/ praline pecan

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

PROWADZĄCA:

Lesia Moroz – Pierwsze kroki związane z gastronomią rozpoczęły się dla niej w wieku 16 lat. Początkowo pracowała na kuchni, ale ze względu na ogromne zamiłowanie do cukiernictwa, postanowiła podążać tą ścieżką. Zdobywała doświadczenie cukiernicze w najlepszych warszawskich restauracjach, angażując się w różnorodne szkolenia oraz odbywając staże, które pomagały jej rozwijać się i napędzały do działania.

W 2022 roku zajęła drugie miejsce w Mistrzostwach Polski na Praline, a w tym roku również drugie miejsce zdobyła w konkursie Debic Pastry Cup. Obecnie jest szefem w renomowanej cukierni o nazwie Tonka.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

???? 532 403 425 Ania Cienkowska
???? 733 314 543 Veronika Zaritska

E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

Szczegóły produktu
SZKOLENIE180124
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: