• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Słodkie Słoiczki - Deser na wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim w Warsaw Academy of Pastry Arts
  • Słodkie Słoiczki - Deser na wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim w Warsaw Academy of Pastry Arts

Słodkie Słoiczki - Deser na wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim w Warsaw Academy of Pastry Arts

Ilość

Opis

Zapraszamy na szkolenie z komponowania lekkich, kolorowych deserów, podawanych w nowoczesnej formie słoiczków.  Doskonała alternatywa dla klasycznych ciast bankietowych na różne przyjęcia okolicznościowe lub na co dzień, do zabrania w podróż i na wynos. Deser serwowany w słoiczku, może być lekki, smaczny i zdrowy urozmaicając tym samym menu każdego wydarzenia. Jest smaczną alternatywą dla klasycznego słodkiego bufetu i poczęstunku.

Łączenie i przenikanie smaków jest nieodzownym walorem poczęstunku w słoiczku. Karmelizowany orzech Pekan z wyglądu i w smaku przypominający orzech włoski, do tego pyszna Gorgonzola i słodka Gruszka Klapsa, nazywana też faworytką. I to wszystko w jednym słoiczku. Poznaj i nauczyć się komponować niezwykłe desery w siedmiu słoiczkach.

Na nowym jednodniowym szkoleniu cukierniczym, które nazwaliśmy „Słodkie Słoiczki” Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczysz się jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem. A wszystko to pod czujnym okiem naszego mistrza cukiernictwa, w wygodnej i dużej przestrzeni oraz przy użyciu surowców i sprzętu czołowych firm gastronomicznych.

Program obejmuje:

  • Przygotowanie różnego rodzaju musów, kremów, coulis
  • Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
  • Metody dekorowania
  • Praca z teksturami
  • Łączenie smaków
  • Techniki przygotowywania
  • Metody przechowywanie

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Gorzka czekolada-Karmelizowany Orzech Laskowy-Malina
  • Karmelizowany Orzech Pekan-Gorgonzola-Gruszka Klapsa
  • Kokos-Mango-Ananas
  • Malinamisu
  • Melba
  • Tiramisu
  • Trio Czekolady z Marakują

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Czas trwania: 9.00-19.00

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.

  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
  • W 2021 roku zajmuje 1 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Poland. Temat konkursu: „#tmrw”
  • W 2022 Finalista World Chocolate Masters w Paryżu w gronie 10 najlepszych cukierników Świata.


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

tel. 532 403 425 Ania Cienkowska

tel. 733 314 543 Veronika Zaritska

e-mail:  akademia@sempreinfo.pl

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14

Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: