- Wyprzedaż!

Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
"KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski"
– to pierwsza i jak dotychczas jedyna tego rodzaju książka cukiernicza, wydana przez 3 kreatywnych artystów cukiernictwa. Wydana w twardej oprawie, format 23 x 29 cm, 276 stron merytorycznej treści.
36 autorskich przepisów, opatrzonych pięknymi zdjęciami Jakuba Wilczka.
Pasja i doświadczenie autorów pozwala im tworzyć zniewalające zmysły torty, praliny i desery. W swojej pracowni nie boją się wprowadzać innowacji – testują nowe rozwiania oraz polecają, tylko sprawdzone przez siebie produkty i technologie. Promują swoją osobą wiarygodne i sprawdzone Marki cukiernicze. Wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażują siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych. Aktywnie udzielają się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii cukierniczych. Kilka razy w roku poświęcają swój czas aby poprzez prezentacje i warsztaty cukiernicze odkrywać możliwości świata cukierniczego przed uczniami szkół średnich o profilach gastronomicznych.
Autorzy śledząc dostępne pozycje materiałów szkoleniowych oraz książek cukierniczych zauważyli, że obecnie na rynku nie ma takiej książki, która zawierała by zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych w warunkach pracowni przepisów cukierniczych. Pozycji, która spełni funkcję materiału dydaktycznego również dla ich kursantów. Podjęli więc decyzję, że opublikują swoje własne, ścisłe wyselekcjonowane, autorskie i sprawdzone receptury w postaci książki cukierniczej. Jest to materiał kierowany głównie do cukierników zawodowych, ale i osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa.
Adepci sztuki cukierniczej pracując z książką „Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” rozwiną swoją wiedzę na temat: dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeń oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.
ZAWARTOŚĆ MERYTORYCZNA KSIĄŻKI
KOMPOZYCJA KSIĄŻKI
AUTORZY
MICHAŁ IWANIUK
Aktualnie 7. najlepszy cukiernik na świecie
Szef cukierni Airport Hotel Okęcie, odpowiedzialny za kreację marki Czekolada Café (od 2014). Finalista World Chocolate Masters – Paryż 2018 (WCM). Regionalny World Chocolate Master Akademii Czekolady Barry Callebaut. Laureat tytułu Best Pastry Chef (2016). Autor czekolady Mazovia – własnej kompozycji Or Noir – szlachetnej i limitowanej linii skomponowanej w ramach przygotowań do World Chocolate Masters 2018. Szkoleniowiec w Warsaw Academy of Pastry Arts
MACIEJ ROSIŃSKI
Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik
Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
MACIEJ WISNIEWSKI
Utalentowany artysta – cukiernik. Człowiek z zasadami
Z cukiernictwem związany już od najmłodszych lat. Podstawy technologii zdobywał jako nastolatek, kiedy to pod okiem specjalistów rozpoczął pracę, w jednej z największych w Polsce, rodzinnej firmie „Catering Bracia Wiśniewscy”. Obecnie jako szef sekcji cukierniczej stale wprowadza do oferty firmy innowacje, wynosząc produkty wychodzące spod jego ręki na poziom mistrzowski. Wśród jego specjalizacji znajdują się zarówno artystyczne desery w formie monoporcji, desery cateringowe, także torty i praliny; ale i wyrafinowane wypieki z ciasta francuskiego. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
Indeks: LIV05
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Indeks: FOODCOLOURS71
Marka: FOOD COLOURS
tartrazyna (E102)
Indeks: BARIMA521
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: KSIĄŻKI12
Marka: SEMPRE
Indeks: KSIĄŻKI07
Książka Moje 4 pory roku Igi Sarzyńskiej
Indeks: KSIĄŻKI15
Marka: SEMPRE
ELEGANCKIE WYDANIE KSIĄŻKI - ALBUMU - "MOJE PIERNIKI" IGA SARZYŃSKA-KOMOROWSKA - DLA MIŁOŚNIKÓW DOBREGO SMAKU I SZTUKI.