• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze
  • 10-11.08 Wszstko o czekoladzie z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze
  • Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze

Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim - Szkolenie Cukiernicze

W programie: praliny, trufle, tabliczki i rzeźba wykonana indywidualnie przez każdego z Uczestników szkolenia.

Ilość

Opis

Zapraszamy w Świat czekolady. 4 dni teorii i intensywnej praktyki. Podczas tego trzydniowego szkolenia cukierniczego poznasz podstawowe umiejętności pracy z czekoladą jakie każdy czekoladnik powinien posiadać. Zgłebisz również bardziej zaawansowaną wiedzę.

Poznasz techniki wylewania form do pralin, dekorowania, pracy z barwnikami na bazie masła kakaowego, komponowania ganache, prawidłowego wypełniania korpusów i zamykania form. Mocne podstawy po przyswojeniu których, będziecie mogli pracować z czekoladą i tworzyć własne kompozycje wizualne i smakowe. W trakcie tego warsztatu, każdy uczestnik stworzy, pod czujnym okiem Igora Zaritskiego własną, czekoladową rzeźbę.

W programie:

  • Każdy uczestnik przygotuję swoją własną rzeźbę
  • Co to jest czekolada
  • 5 sposobów temperowania (rekrystalizacji) czekolady
  • Balans oraz emulgacja ganache
  • Ganache krótko-średnio-długoterminowe
  • Praca z barwnikami
  • Praca z aerografem – pistoletem do malowania, techniki i sposoby
  • Dekoracja form polikarbonowych oraz pralin ciętych
  • Podstawowe metody tworzenia rzeźby
  • Kwiat czekoladowy
  • Metody przechowywania

Trufla:

  • Klasyczna
  • Rum Schron
  • Walencia ( wiśnia Amarena w pomarańczowym marcepanie)
  • A la Rafaello
  • Karmel
  • Mango-Marakuja
  • Sycylijska Pistacja

Praliny Cięte:

  • Pistacja-Truskawka
  • Mango-Marakuja-Wanilia
  • Ptasie Mleczko
  • Gruszka Williams- Papuasia
  • Kokos-Pabana
  • Malina-Orzech Laskowy

Praliny Formowane:

  • Truskawka-Balzamik
  • Yuzu-Wasabi-Sake
  • Kappuccino-Orzech Laskowy
  • Mango-Marakuja-Karmel
  • Czerwony rum-Orzech Nerkowiec
  • Limonka-Czarny Pieprz
  • Pomarańcza- Czekolada Botanica
  • Porzeczka-Słonecznik (WCM)

Tabliczki czekoladowe z owocami ta orzechami

Prosta rzeźba czekoladowa

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.
  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
  • W 2021 roku zajmuje 1 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Poland. Temat konkursu: „#tmrw”
  • W 2022 Finalista World Chocolate Masters w Paryżu w gronie 10 najlepszych cukierników Świata.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543


E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14

Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: