Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka z ostrzem z tworzywa 120 x 100 mm kolor kości słoniowej 37083 Thermohauser
6,00 zł / 1 szt.
Analogowy termometr do kontroli temperatury mleka podczas spieniania. Niezbędny pomocnik w każdej kawiarni podczas przygotowywania kaw z mlekiem.
Termometr służy do mierzenia temperatury podczas spieniania mleka (odpowiednia temperatura mleka gwarantuje jakość i stabilność mlecznej piany oraz zachowanie jej naturalnej słodyczy) lub do pomiaru temperatury wody przy przygotowywaniu naparu herbat lub kaw parzonych w sposób alternatywny. Termometr wykonany jest ze stali nierdzewnej, zaś klips (umieszczony na osłonce) pozwala na przymocowanie termometru do dzbanka, co ułatwia sprawdzanie temperatury podczas spieniania mleka.
Posiada czytelną skalę temperatur w stopniach Celsjusza (od (-) 10 do (+) 100 °C) oraz Farenheita (od 0 do (+) 220°F), na tarczy termometru kolorem czerwonym zaznaczono zakres temperatur idealnych do spieniania mleka. Termometr należy utrzymywać w czystości - przecierać wilgotną ściereczką po każdym użyciu.
DANE TECHNICZNE | |
ZAKRES POMIAROWY |
(od (-) 10 do (+) 100 °C) (od 0 do (+) 220°F) |
WYMIARY |
14 cm |
WAGA | 40 g (0.04 kg) |
KOLOR | srebrny |
RODZAJ | analogowy termometr do mleka |
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: LUBECA84
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego. Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.