Sonda igłowa, czyli termopara typu T pozwala na dokonywanie szybkich pomiarów podczas monitorowania procesu przygotowywania żywności w piecach i piekarnikach. W połączeniu z odpowiednim przyrządem pomiarowym sonda igłowa zapewnia szybkie wyniki pomiarów. Termopara charakteryzuje się krótkim czasem reakcji - około 2 sekund, posiada wyjątkowo cienką końcówkę, dzięki czemu nie narusza produktów poddawanych pomiarowi. Przewód sondy jest termoodporny, dzięki czemu sondę można wprowadzić przez drzwi pieca lub piekarnika bez niebezpieczeństwa jego stopienia.
Oferta dotyczy - sonda igłowa (termopara typu T) o skróconym czasie reakcji na termoodpornym przewodzie o długości 1,25 metra.
Sonda posiada wiele zalet, z których najważniejsze to:
-
skrócony czas reakcji (około 2 sekundy) co pozwala na szybkie dokonywanie pomiarów
-
cienka końcówka nie narusza struktury przygotowywanych produktów
-
termoodporny przewód zapewnia łatwość użytkowania
-
możliwość podłączenia do różnego rodzaju urządzeń pomiarowych
DANE TECHNICZNE POMIAR TEMPERATURY TYP T |
ZAKRES POMIAROWY |
(-) 50 do (+) 250 °C |
DOKŁADNOŚĆ |
±0,2 °C ((-) 20 do (+) 70 °C)
KLASA 1 (pozostały zakres) zgodnie z normą EN 60584-2 dokładność klasy 1 odnosi się do -40 do +350 °C (Typ T).
|
CZAS REAKCJI T99 |
2 sekundy |
OGÓLNE DANE TECHNICZNE |
WAGA |
12 g |
WYMIARY |
1340 mm |
ŚREDNICA SONDY |
1.4 mm |
DŁUGOŚĆ KABLA |
1.25 m |
ZINTEGROWANY KABEL |
tak |
KLASA ZABEZPECZENIA |
IP65 |
MATERIAŁ OBUDOWY |
stal nierdzewna |
DŁUGOŚĆ PRÓBNIKA |
60 mm |
KOLOR PRODUKTU |
srebrny |
PLIKI DO POBRANIA
INFOGRAFIKA PRODUKTY TESTO I ICH ZASTOSOWANIE