
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Wysokiej jakości profesjonalny miernik pH i temperatury o wodoodporności zgodnej z normą IP68 - przeznaczony do kontroli produktów spożywczych oraz kosmetyków.
TESTO 206 pH2 PHMETR to kompaktowy miernik do badania pH w cieczach oraz produktach półstałych (lepkich). Miernik wyposażony jest w elektrodę penetracyjną oraz niewymagającą konserwacji sondę żelową. Posiada funkcję zatrzymania wyniku po stabilizacji pomiaru. Urządzenie jest odporne na kurz oraz zabrudzenia dzięki zastosowaniu futerału (TOPSAFE). Miernik przeznaczony jest do mierzenia poziomu pH oraz temperatury w substancjach płynnych oraz lepkich (galaretki, kremy, mięso, sery, owoce). Wodoodporny futerał TOPSAFE (IP68) daje możliwość mycia w zmywarce.
Miernik posiada wiele zalet, z których najważniejsze to:
bezpośredni pomiar żywności, pomagający szybko ocenić wartość pH
dostępny w trzech wersjach, w zależności od środowiska, w którym jest dokonywany pomiar
solidny, wodoodporny futerał, który można myć w zmywarce (klasa zabezpieczenia IP68)
wbudowany czujnik temperatury do jednoczesnego pomiaru pH i kompensacji ewentualnych wahań temperatury
bezobsługowy elektrolit żelowy do przechowywania sondy
kalibracja w jednym, dwóch lub trzech punktach
Oferta dotyczy TESTO 206 pH2 ZESTAW STARTOWY = urządzenie do pomiaru pH + elektroda pomiarowa + zbiornik z żelem do składowania elektrody + futerał (TOPSAFE) + uchwyt (zestaw nie zawiera roztworów kalibracyjnych oraz walizki)
DANE TECHNICZNE
POMIAR TEMPERATURY NTC | |
ZAKRES POMIAROWY | 0 do (+) 60 °C (krótkotrwale do (+) 80 °C) |
DOKŁADNOŚĆ |
±0.4 °C |
ROZDZIELCZOŚĆ | 0.1°C |
CZAS REAKCJI (T99) | 10 sekund (mierzone w poruszającej się cieczy) |
pH - ELEKTRODA | |
ZAKRES POMIAROWY | 0 do 14 pH |
DOKŁADNOŚĆ | ±0.02 pH |
ROZDZIELCZOŚĆ | 0.01 pH |
OGÓLNE DANE TECHNICZNE | |
WAGA |
115 g (z futerałem) 65 g (bez futerału) |
WYMIARY |
197 x 33 x 20 mm 110 x 33 x 20 mm (bez sondy i futerału) |
TEMPERATURA PRACY | 0 do (+) 60°C |
MATERIAŁ OBUDOWY | ABS tworzywo sztuczne |
KLASA ZABEZPIECZENIA | IP68 |
KOLOR PRODUKTU | biały |
DOPUSZCZENIA | CE 2014/30/EU |
DŁUGOŚĆ PRÓBNIKA | 35 mm |
ŚREDNICA SONDY | 11 mm |
SZYBKOŚĆ POMIARU | 2 pomiary na sekundę |
STANDARDY | DIN EN 12830 |
KOMPENSACJA TEMPERATURY | automatyczna |
TYP BATERII | 1 x bateria guzikowa (CR 2032) |
ŻYWOTNOŚĆ BATERII | 80 godzin |
WYŚWIETLACZ | LCD |
ROZMIAR WYŚWIETLACZA | 2-liniowy wyświetlacz |
LICZBA KANAŁÓW | 2 - kanałowy |
TEMPERATURA SKŁADOWANIA | (-) 20 do (+) 70 °C |
ZASTOSOWANIE TESTO 206 pH2
Pomiar pH wody pitnej - od dłuższego czasu obowiązują przepisy prawne, które regulują dopuszczalne wartości określonych parametrów w wodzie pitnej. Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia zarządza, że przedsiębiorstwa wodociągowe mają obowiązek zapewnić swoim klientom jakość wody pitnej zgodnie z wytycznymi ujętymi w rozporządzeniu - wartość pH jest ważnym parametrem służącym określaniu jakości wody. Pobrane próbki wody powinny być sprawdzane pod kątem poziomu wartości pH, bezpośrednio po pobraniu próbki; wartość pH nie może przekroczyć dolnej wartości 6.5 i górnej 9.5, optymalna wartość to 7.
Pomiar wartości pH do zapewnienia jakości w sektorze spożywczym - wartość pH żywności ma bezpośredni wpływ na rozwój mikroorganizmów, co za tym idzie na bezpieczeństwo i jakość żywności. Wartość pH jest bardzo ważnym parametrem, który określa jakość produktów spożywczych; w szczególności dotyczy to mięsa i produktów mięsnych pod względem zdolności wiązania wody, smaku, barwy, kruchości i trwałości; parametr ten jest kluczowy również w innych zakładach sektora spożywczego.
Pomiar pH w przemyśle kosmetycznym - wartość pH jest kluczowym czynnikiem, jeżeli chodzi o ocenę jakości produktów kosmetycznych; produkty kosmetyczne, których odczyn jest zbyt kwaśny lub zasadowy mogą powodować podrażnienia skóry. Odczyn skóry to około 5 a 6.5 pH, dzięki jej naturalnemu płaszczowi ochronnemu. Wartość pH produktów kosmetycznych musi być monitorowana i kontrolowana na wielu etapach produkcji.
PLIKI DO POBRANIA
KATALOG URZĄDZEŃ POMIAROWYCH DO SEKTORA SPOŻYWCZEGO
INFOGRAFIKA PRODUKTY TESTO I ICH ZASTOSOWANIE
Indeks: MOTTA02
Analogowy termometr do kontroli temperatury mleka podczas spieniania. Niezbędny pomocnik w każdej kawiarni podczas przygotowywania kaw z mlekiem.
Indeks: TESTO01
Marka: TESTO
Wysokiej jakości profesjonalny miernik temperatury o wodoodporności zgodnej z normą IP67 - przeznaczony do kontroli produktów spożywczych.
Indeks: VITO05
Marka: VITO OIL FILTER SYSTEM
Zestaw wymiennych filtrów celulozowych do stosowania w urządzeniach filtrujących marki VITO 30/VS.
Indeks: TESTO19
Marka: TESTO
Wygodny i kompaktowy termometr na podczerwień, doskonale sprawdzi się jako podręczny termometr nie tylko w przemyśle spożywczym.
Indeks: TESTO06
Marka: TESTO
Uniwersalny w zastosowaniu i wielozadaniowy termometr spożywczy zgodny z wymaganiami sanitarnymi. Pozwala na dokonywanie bezdotykowych pomiarów oraz na dokonywanie pomiarów wewnątrz produktów.
Indeks: TESTO16
Marka: TESTO
Kompaktowy termometr penetracyjny do żywności ze składaną sondą pomiarową. Doskonale sprawdzi się jako kieszonkowy przyrząd pomiarowy do kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności oraz kontroli dostaw.
Indeks: VITO06
Marka: VITO OIL FILTER SYSTEM
Zestaw wymiennych filtrów celulozowych do stosowania w urządzeniach filtrujących marki VITO 50/VM/80/VL.
Indeks: TESCOMA131
Marka: TESCOMA
Cyfrowy termometr spożywczy w kolorze czerwonym pozwalający na odczyt temperatury w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita. Idealnie sprawdzi się do kontroli temperatury podczas przygotowywania potraw oraz napojów.
Indeks: TESTO05
Marka: TESTO
Wysokiej jakości profesjonalny miernik temperatury i wilgotności względnej powietrza z punktem rosy. Pozwala na dokonywanie dokładnych pomiarów parametrów otoczenia w trybie ciągłym.
Indeks: TESTO11
Marka: TESTO
Wysokiej jakości profesjonalny miernik temperatury przeznaczony do kontroli produktów spożywczych. Posiada sondę gwarantującą szybki i dokładny pomiar.
Indeks: TESTO04
Marka: TESTO
Niewielkich rozmiarów, podręczny termometr do żywności. Posiada klasę wodoszczelności, która pozwala na mycie w zmywarce. Idealnie sprawdzi się do punktowych pomiarów kontrolnych.
Indeks: TESTO03
Marka: TESTO
Wysokiej jakości tester oleju spożywczego przeznaczony do kontroli tłuszczów stosowanych w procesach głębokiego smażenia. Wyjątkowo prosta i intuicyjna obsługa urządzenia, która pozwala na zachowanie najwyższej jakości.
Indeks: TESCOMA132
Marka: TESCOMA
Cyfrowy termometr spożywczy w kolorze czerwonym pozwalający na odczyt temperatury w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita. Idealnie sprawdzi się do kontroli temperatury podczas przygotowywania potraw oraz napojów.
Indeks: TESTO07
Marka: TESTO
Termohigrometr pozwala na jednoczesny pomiar temperatury oraz wilgotności względnej powietrza dając szybki, aktualny pomiar z możliwością zapisywania wcześniejszych danych.
Indeks: TESCOMA133
Marka: TESCOMA
Uniwersalny w zastosowaniu cyfrowy termometr spożywczy (kuchenny) ze składaną sondą temperatury. Posiada czytelny wyświetlacz oraz jest łatwy i bezpieczny do przechowywania.
Indeks: TESTO09
Marka: TESTO
Wysokiej jakości profesjonalny miernik temperatury o wodoodporności zgodnej z normą IP67 - przeznaczony do kontroli produktów spożywczych.
Indeks: TESTO24
Marka: TESTO
Kompaktowy rejestrator temperatury pozwalający na ciągłe monitorowanie warunków otoczenia. Doskonale sprawdzi się do zapewnienia wysokiej jakości produktów oraz ich bezpieczeństwa podczas transportu i przechowywania.
Wysokiej jakości profesjonalny miernik pH i temperatury o wodoodporności zgodnej z normą IP68 - przeznaczony do kontroli produktów spożywczych oraz kosmetyków.