Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
kompaktowy miernik pH oraz temperatury dla sektora spożywczego i kosmetycznego
  • kompaktowy miernik pH oraz temperatury dla sektora spożywczego i kosmetycznego
  • kompaktowy miernik pH oraz temperatury dla sektora spożywczego i kosmetycznego

TESTO 206 PH2 PHMETR 0563 2062 kompaktowy miernik temperatury i pH w cieczach i produktach półstałych

TESTO13

Wysokiej jakości profesjonalny miernik pH i temperatury o wodoodporności zgodnej z normą IP68 - przeznaczony do kontroli produktów spożywczych oraz kosmetyków.

1 420,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE CZAS OCZEKIWANIA ZALEZY OD DOSTĘPNOŚCI U PRODUCENTA

Opis

TESTO 206 pH2 PHMETR to kompaktowy miernik do badania pH w cieczach oraz produktach półstałych (lepkich). Miernik wyposażony jest w elektrodę penetracyjną oraz niewymagającą konserwacji sondę żelową. Posiada funkcję zatrzymania wyniku po stabilizacji pomiaru. Urządzenie jest odporne na kurz oraz zabrudzenia dzięki zastosowaniu futerału (TOPSAFE). Miernik przeznaczony jest do mierzenia poziomu pH oraz temperatury w substancjach płynnych oraz lepkich (galaretki, kremy, mięso, sery, owoce). Wodoodporny futerał TOPSAFE (IP68) daje możliwość mycia w zmywarce.

Miernik posiada wiele zalet, z których najważniejsze to:

  • bezpośredni pomiar żywności, pomagający szybko ocenić wartość pH

  • dostępny w trzech wersjach, w zależności od środowiska, w którym jest dokonywany pomiar

  • solidny, wodoodporny futerał, który można myć w zmywarce (klasa zabezpieczenia IP68)

  • wbudowany czujnik temperatury do jednoczesnego pomiaru pH i kompensacji ewentualnych wahań temperatury

  • bezobsługowy elektrolit żelowy do przechowywania sondy

  • kalibracja w jednym, dwóch lub trzech punktach

Oferta dotyczy TESTO 206 pH2 ZESTAW STARTOWY = urządzenie do pomiaru pH + elektroda pomiarowa + zbiornik z żelem do składowania elektrody + futerał (TOPSAFE) + uchwyt (zestaw nie zawiera roztworów kalibracyjnych oraz walizki)

DANE TECHNICZNE

POMIAR TEMPERATURY NTC
ZAKRES POMIAROWY 0 do (+) 60 °C (krótkotrwale do (+) 80 °C)
DOKŁADNOŚĆ

±0.4 °C

ROZDZIELCZOŚĆ 0.1°C
CZAS REAKCJI (T99) 10 sekund (mierzone w poruszającej się cieczy)
pH - ELEKTRODA
ZAKRES POMIAROWY 0 do 14 pH
DOKŁADNOŚĆ ±0.02 pH
ROZDZIELCZOŚĆ 0.01 pH

OGÓLNE DANE TECHNICZNE
WAGA

115 g (z futerałem)

65 g (bez futerału)

WYMIARY

197 x 33 x 20 mm

110 x 33 x 20 mm (bez sondy i futerału)

TEMPERATURA PRACY 0 do (+) 60°C
MATERIAŁ OBUDOWY ABS tworzywo sztuczne
KLASA ZABEZPIECZENIA IP68
KOLOR PRODUKTU biały
DOPUSZCZENIA CE 2014/30/EU
DŁUGOŚĆ PRÓBNIKA 35 mm
ŚREDNICA SONDY 11 mm
SZYBKOŚĆ POMIARU 2 pomiary na sekundę
STANDARDY DIN EN 12830
KOMPENSACJA TEMPERATURY automatyczna
TYP BATERII 1 x bateria guzikowa (CR 2032)
ŻYWOTNOŚĆ BATERII 80 godzin 
WYŚWIETLACZ LCD
ROZMIAR WYŚWIETLACZA 2-liniowy wyświetlacz
LICZBA KANAŁÓW 2 - kanałowy
TEMPERATURA SKŁADOWANIA (-) 20 do (+) 70 °C

ZASTOSOWANIE TESTO 206 pH2

Pomiar pH wody pitnej - od dłuższego czasu obowiązują przepisy prawne, które regulują dopuszczalne wartości określonych parametrów w wodzie pitnej. Rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia zarządza, że przedsiębiorstwa wodociągowe mają obowiązek zapewnić swoim klientom jakość wody pitnej zgodnie z wytycznymi ujętymi w rozporządzeniu - wartość pH jest ważnym parametrem służącym określaniu jakości wody. Pobrane próbki wody powinny być sprawdzane pod kątem poziomu wartości pH, bezpośrednio po pobraniu próbki; wartość pH nie może przekroczyć dolnej wartości 6.5 i górnej 9.5, optymalna wartość to 7.

Pomiar wartości pH do zapewnienia jakości w sektorze spożywczym - wartość pH żywności ma bezpośredni wpływ na rozwój mikroorganizmów, co za tym idzie na bezpieczeństwo i jakość żywności. Wartość pH jest bardzo ważnym parametrem, który określa jakość produktów spożywczych; w szczególności dotyczy to mięsa i produktów mięsnych pod względem zdolności wiązania wody, smaku, barwy, kruchości i trwałości; parametr ten jest kluczowy również w innych zakładach sektora spożywczego.

Pomiar pH w przemyśle kosmetycznym - wartość pH jest kluczowym czynnikiem, jeżeli chodzi o ocenę jakości produktów kosmetycznych; produkty kosmetyczne, których odczyn jest zbyt kwaśny lub zasadowy mogą powodować podrażnienia skóry. Odczyn skóry to około 5 a 6.5 pH, dzięki jej naturalnemu płaszczowi ochronnemu. Wartość pH produktów kosmetycznych musi być monitorowana i kontrolowana na wielu etapach produkcji.

PLIKI DO POBRANIA

KATALOG URZĄDZEŃ POMIAROWYCH DO SEKTORA SPOŻYWCZEGO

DEKLARACJA ZGODNOŚCI

DEKLARACJA ZGODNOŚCI

INFOGRAFIKA PRODUKTY TESTO I ICH ZASTOSOWANIE

Szczegóły produktu
TESTO13

Opis

NUMER KATALOGOWY
0563 2062
NAZWA HANDLOWA
TESTO 206 PH2 PHMETR
WAGA
115 G
MASA NETTO
65 G
OPAKOWANIE
ZESTAW URZĄDZENIE POMIAROWE Z AKCESORIAMI
WYMIARY
197 x 33 x 20 mm
WYMIARY
110 x 33 x 20 mm BEZ SONY I FUTERAŁU
RODZAJ
PHMETR - KOMPAKTOWY MIERNIK PH I TEMPERATURY
MATERIAŁ
TWORZYWO SZTUCZNE ABS
PRZEZNACZENIE
DO ŻYWNOSCI I KOSMETYKÓW
ZASTOSOWANIE
DO POMIARU PH ORAZ TEMPERATURY
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
(-) 20 do (+) 70 °C
SERIA PRODUKTOWA
PRZYRZĄDY POMIAROWE DLA SEKTORA SPOŻYWCZEGO
ZAMÓWIENIE
ZALEŻNE OD DOSTĘPNOŚCI U PRODUCENTA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: