- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą.
Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW1673
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD QUENELLE - FRANK HAASNOOT CW1673
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 16
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 8.5 g (praliny pojedynce) | 17.0 g (praliny podwójne)
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 136 g (16 x 8.5 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 135 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 45.5 mm x 25 mm x h 12.5 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN
- KSZTAŁT
- QUENELLE
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- PRALINY POJEDYNCZE | PRALINY PODWÓJNE
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY KLASYCZNE | NADZIEWANE I DEKOROWANE
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: SILIKOMART476
Marka: SILIKOMART
QUENELLE 10 43/21 h 20 mm forma silikonowa 36.325.87.0065 Silikomart
Indeks: PAVONI204
Marka: PAVONI ITALIA
PX071 QUENELLE PAVONI duża forma silikonowa na 49 porcji w kształcie kamyków o wymiarach 66 x 33 x h 30
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: PAPILART126
Marka: PapilArt
1000 szt. PAPILOTKA KWADRATOWA BIAŁA PAPILART papilotki do czekoladek 35 x 35 x h 16 mm
Indeks: FOODCOLOURS73
Marka: FOOD COLOURS
20g Barwnik ZIELONY do czekolady w PROSZKU WS-P-225 Food Colours
tartrazyna (E102), błękit brylantowy (E133)
Indeks: CACAOBARRY29
Marka: CACAO BARRY
MINI COCOA POD MLD-090569-M00 CACAO BARRY forma do pralin mini ziarno kakaowe z tritanu
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Nowoczesny Kwadrat 1557CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD27
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Forma do pralin Davide Comaschi 1754CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD81
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin PSZCZOŁA Bee on Hexagon 1858CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD156
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12034 PRALINE ÉCLAIR - MARTIN DIEZ CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin o klasycznym kształcie
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o wydłużonym kształcie. Forma doskonale sprawdzi się zarówno do pralin nadziewanych jak i dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART651
Marka: SILIKOMART
SCG 12 MR. GINGER 22.112.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do świątecznych czekoladek - piernikowy ludzik + laska cukrowa
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD144
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1630 BLANK CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do kwadratowych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o kwadratowym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: SILIKOMART632
Marka: SILIKOMART
SCG 07 PRALINE 22.107.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do domowych pralin czekoladowych
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Do dzieła!
Indeks: CHOCOWORLD185
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12105 HALFRONDE REEP MET IJSSCHERVEN CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony blok w geometryczny wzór
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD145
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1660 CZEKOLADKI ŚWIĄTECZNE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek bożonarodzeniowych
Forma do uroczych czekoladek bożonarodzeniowych. Pozwala na przygotowanie siedmiu wzorów kwadratowych kostek czekolady - po trzy kostki na wzór.
Indeks: CHOCOWORLD30
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate World
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
25 szt. Forma do pralin Gładkie Jajko 43x30x14 1317CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: CHOCOWORLD181
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12092 AMERIKAANSE HALF GETEXTUREERDE TRUFFEL CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjny zaokrąglony stożek
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: PAVONI381
Marka: PAVONI ITALIA
PC5017 SEMISFERE PAVONI forma z tritanu do pralin w kształcie półkuli
Profesjonalna forma do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin OŁÓWEK/KREDKI Chocolate Pencil 1622CW Chocolate World
Indeks: HANSBRUNNER125
Marka: HANS BRUNNER
HB-9201-PC NAPOLITAIN FOSSIL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - mini tabliczki z wzorem skamieniałości
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa CHOCO GAME 3D SCG 51 22.151.770165 Silikomart
Indeks: CHOCOWORLD41
Marka: CHOCOLATE WORLD
18 szt. Forma do pralin Jajko 42x29x17 mm 1768CW Daniel Staroń Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie połówki jajka
Indeks: HANSBRUNNER115
Marka: HANS BRUNNER
HB-9176-PC RELIEF WEINNACHTSBAUM HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do małych tabliczek czekolady - choinka
Seria oryginalnych form do tworzenia bożonarodzeniowych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych tabliczek z dodatkami. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ: