Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa SCG 11 TABLICZKA CZEKOLADY 22.111.77.0065 Silikomart
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych.
Do dzieła!
CHOCOLATE MOULDS - EASY CHOC - to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady - pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty - klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
ZASTOSOWANIE FORM Z SERII EASY CHOC:
do domowych czekoladek
do domowych pralin nadziewanych i dekorowanych
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków
do wypieku ciasteczek
do "kostek lodu"
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
ZALETY STOSOWANIA FORM SILIKONOWYCH:
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
FILM INSTRUKTAŻOWY:
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM:
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART67
Marka: SILIKOMART
6 Ciasteczek w kształcie Pana Ciastka i Laski
Indeks: SILIKOMART63
Marka: SILIKOMART
Indeks: SILIKOMART256
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 12 małych serc po 8 ml.
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
Brązowa forma silikonowa w kształcie 11 koron po 9 ml.
Indeks: SILIKOMART410
Marka: SILIKOMART
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: NOVACART123
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART90
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART92
Marka: NOVACART
Indeks: TESCOMA177
Marka: TESCOMA
Indeks: CHOCOWORLD04
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin
Indeks: CHOCOWORLD143
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia tabliczek czekolady w wersji mini. Idealna do tworzenia dekoracji i drobnych upominków.
Indeks: SILIKOMART715
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Trees to foremka silikonowa do świątecznych czekoladek w kształcie trójwymiarowych choinek. Do dzieła!
Indeks: HANSBRUNNER132
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CACAOBARRY20
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CHOCOWORLD18
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie owoców morza
Indeks: CHOCOWORLD02
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie palety
Indeks: CHOCOWORLD52
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CHOCOWORLD65
Marka: CHOCOLATE WORLD
CHOCOLATE MOULD STAR TRUFFLE ALEXANDRE BOURDEAUX
Indeks: CHOCOWORLD30
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin sygnowana Frank Haasnoot CW1848 Chocolate
Indeks: MARTELLATO54
Marka: MARTELLATO
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o transparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD178
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: HANSBRUNNER114
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: HANSBRUNNER120
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Indeks: CACAOBARRY27
Marka: CACAO BARRY
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Indeks: CHOCOWORLD26
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Zaokrąglony Stożek 1433CW Chocolate World
Indeks: HANSBRUNNER112
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ: