• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • FORMY PŁATNOŚCI

forma silikonowa do tworzenia ulubionych pralin w domowym zaciszu
  • forma silikonowa do tworzenia ulubionych pralin w domowym zaciszu
  • forma silikonowa do tworzenia ulubionych pralin w domowym zaciszu
  • forma silikonowa do tworzenia ulubionych pralin w domowym zaciszu

SCG 12 MR. GINGER 22.112.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do świątecznych czekoladek - piernikowy ludzik + laska cukrowa

SILIKOMART651

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz ulubione i spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych.

Do dzieła!

47,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

CHOCOLATE MOULDS - EASY CHOC - to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady - pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty - klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną - zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu. 

ZASTOSOWANIE FORM Z SERII EASY CHOC:

  • do domowych czekoladek

  • do domowych pralin nadziewanych i dekorowanych

  • do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków

  • do wypieku ciasteczek

  • do "kostek lodu"

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

ZALETY STOSOWANIA FORM SILIKONOWYCH:

  • elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu)

  • wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym)

  • oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania)

  • stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur)

  • praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)

  • wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej)

  • wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu)

  • bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)

  • szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)

  • nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)

  • materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)

FILM INSTRUKTAŻOWY:

WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM:

Szczegóły produktu
SILIKOMART651
14 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
22.112.77.0065
NAZWA HANDLOWA
SCG12 MR GINGER
ILOŚĆ PORCJI
12
OBJĘTOŚĆ PORCJI
7 ml
OBJĘTOŚĆ FORMY
84 ml
WYMIARY FORMY
112 mm x 240 mm x h 27 mm
WYMIARY PORCJI
43 mm x 35 mm x h 12 mm
RODZAJ
FORMA SILIKONOWA DO CZEKOLADY
KSZTAŁT
PIERNIKOWY LUDZIK | LASKA CUKROWA
KOLOR
BRĄZOWY
MATERIAŁ
SILIKON
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO PRALIN I CZEKOLADEK
KOD PRODUKTU
SCG12
KOD PRODUKTU
SCG12
APLIKACJE
CZEKOLADKI | KOSTKI LODU | CIASTECZKA | ŻELKI | CUKIERKI
ODPORNOŚĆ NA TEMPERATURY
od (-) 60°C do (+) 230°C
SERIA PRODUKTOWA
EASY CHOC | CHOCOLATE MOULDS
UŻYTKOWANIE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
TAK
MOŻLIWOŚĆ MYCIA W ZMYWARCE
TAK
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ MROŻENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ PIECZENIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: