op. 0.7 l Cucumber Le Sirop de MONIN - orzeźwiający syrop ogórkowy do drinków i napojów - szklana butelka

Indeks: MONIN23
Marka:

Świeży aromat dojrzałych zielonych ogórków, piękna barwa i soczysty smak o przyjemnej słodyczy. To właśnie syrop ogórkowy. Zdecydowanie najlepiej sprawdza się w orzeźwiających napojach bezalkoholowych oraz drinkach.

44,20 zł (8% VAT)
63,14 zł / 1l

40,93 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 8 szt.

Opis produktu

Syrop o świeżym i soczystym smaku zielonego ogórka:

panel oddzielający w opisie.png

Świeży aromat dojrzałych zielonych ogórków, piękna barwa i soczysty smak o przyjemnej słodyczy. To właśnie syrop ogórkowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Zdecydowanie najlepiej sprawdza się w orzeźwiających napojach bezalkoholowych oraz drinkach. Idealny dodatek do Ginu z Tonikiem czy Martini. W połączeniu z cytrusami i aromatycznymi ziołami uwalnia pełny potencjał. Doskonale sprawdza się w lemoniadzie, która zyskuje wyjątkowo świeży i orzeźwiający charakter. Syrop ogórkowy to idealny dodatek do mrożonych napojów, które wspaniale ochładzają i gaszą pragnienie w upalne dni. Wyjątkowo dobrze smakuje w połączeniu z zieloną oraz białą herbatą, także w wersji mrożonej. Syrop ogórkowy dodasz także do deserów czy sałatek owocowych, które zyskają lekkości w smaku. Soczyście zielony syrop wykorzystasz tak, jak najbardziej lubisz. Sprawdź jakie daje możliwości!

panel oddzielający w opisie.png

Syropy cukrowe Le Sirop de Monin:

panel oddzielający w opisie.png

Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.

panel oddzielający w opisie.png

Jaki skład ma syrop ogórkowy?

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: cukier, woda, naturalny aromat ogórkowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat, barwnik: błękit brylantowy FCF (E133).

panel oddzielający w opisie.png

Jak stosować syrop ogórkowy?

panel oddzielający w opisie.png

Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".

Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.

panel oddzielający w opisie.png

Do czego najlepiej sprawdzi się syrop ogórkowy?

panel oddzielający w opisie.png

Syrop ogórkowy jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz doskonałą lemoniadę i mrożoną herbatę. Dodasz go do orzeźwiających napojów gazowanych. To także świetny dodatek smakowy do drinków i koktajli. Idealnie sprawdzi się w Ginie z Tonikiem i Martini. W połączeniu z cytrusami i ziołami uwalnia pełny potencjał w odświeżających napojach bezalkoholowych.

panel oddzielający w opisie.png

Jak przechowywać syropy barmańskie?

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - syrop barmański:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Cucumber Le Sirop de Monin
Seria produktowa Le Sirop de Monin
Rodzaj syrop barmański
Smak ogórek
Aromat świeży, soczysty
Barwa jaskrawo zielona
Konsystencja płynna
Forma syrop na bazie cukru i wody
Opakowanie szklana butelka
Pojemność 0.7 l (700 ml, 70 cl)
Opakowanie zbiorcze 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l
Przeznaczenie dodatek smakowy i aromatyczny
Zastosowanie do napojów, deserów, wypieków
Dozowanie w proporcji 1:8 (syropu do płynu)
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Jaką wartość odżywczą mają syropy smakowe?

panel oddzielający w opisie.png

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 77.6 g
w tym cukry 77.6 g
Białko 0.0 g
Sól 0.03 g

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Jak wysyłamy syropy w szklanych butelkach?

panel oddzielający w opisie.png

Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu

Załączniki