- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
CW2484 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD duża forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą.
Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
+ do dekorowania pralin oraz barwienia czekolady (zwłaszcza białej) doskonale sprawdzają się barwniki spożywcze na bazie masła kakaowego.
SCHEMAT FORMY:
ZALETY KORZYTSANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:
-
trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,
-
odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,
-
zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,
-
równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,
-
możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,
-
łatwość wyjmowania kształtów z formy.
- WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- CW2484
- NAZWA HANDLOWA
- CHOCOLATE MOULD QUENELLE - FRANK HAASNOOT CW2484
- OPAKOWANIE
- BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
- ILOŚĆ PORCJI
- 24
- OBJĘTOŚĆ PORCJI
- 8.5 g (praliny pojedynce) | 17.0 g (praliny podwójne)
- OBJĘTOŚĆ FORMY
- 204 g (24 x 8.5 g)
- WYMIARY FORMY
- 275 mm x 175 mm x h 24 mm
- WYMIARY PORCJI
- 45.5 mm x 25 mm x h 12.5 mm
- RODZAJ
- FORMA DO PRALIN
- KSZTAŁT
- QUENELLE
- BARWA
- TRANSPARENTNA
- MATERIAŁ
- POLIWĘGLAN
- PRZEZNACZENIE
- DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
- ZASTOSOWANIE
- PRALINY POJEDYNCZE | PRALINY PODWÓJNE
- ZASTOSOWANIE
- DO CZEKOLADY
- APLIKACJE
- PRALINY KLASYCZNE | NADZIEWANE I DEKOROWANE
- TEMATYKA
- UNIWERSALNA
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1673 QUENELLE - FRANK HAASNOOT - DOUBLE MODEL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do klasycznych pralin
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Indeks: SILIKOMART476
Marka: SILIKOMART
QUENELLE 10 43/21 h 20 mm forma silikonowa 36.325.87.0065 Silikomart
Indeks: PAVONI204
Marka: PAVONI ITALIA
PX071 QUENELLE PAVONI duża forma silikonowa na 49 porcji w kształcie kamyków o wymiarach 66 x 33 x h 30
Indeks: SILIKOMART500
Marka: SILIKOMART
TARUFINO 3D SCG 50 22.150.77.0065 SILIKOMART forma silikonowa do kul z czekolady
Forma silikonowa do tworzenia pralin i czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD78
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin USTA Z NAPISEM LOVE 1893CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD179
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0610 TRIANGLE - DAVIDE COMASCHI CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do trójkątnych tabliczek czekolady
Profesjonalna forma z poliwęglanu do nowoczesnych tabliczek czekolady o trójkątnym kształcie - idealnie sprawdzi się do tworzenia dekorowanych płaskich tabliczek.
Indeks: CHOCOWORLD136
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1441 CARAQUE RECTANGULAR STRIPED CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do prostokątnych czekoladek w paski
Profesjonalna forma z poliwęglanu do prostokątnych kawałków czekolady z wzorem. Klasyczny wzór doskonale sprawdzi się do tworzenia eleganckich czekoladek.
Indeks: CHOCOWORLD148
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW1959 CZEKOLADKA Z SERCEM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do walentynkowych czekoladek
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do kostek czekolady z sercem pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: PAVONI314
Marka: PAVONI ITALIA
LS01 CHOCOFLEX PAVONI forma silikonowa do pralin o klasycznym cylindrycznym kształcie - śr. 26 x h 14 mm
Chocoflex - seria form silikonowych do pralin - materiał o pół-transparentnej barwie odporny na szeroki zakres temperatur.
Indeks: CHOCOWORLD11
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Nowoczesny Kwadrat 1557CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie kwadratu
Indeks: CHOCOWORLD105
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW2002 HALVE BOL CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kuli Ø 38 mm
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek w kształcie kuli >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych pralin i czekoladek.
Indeks: HANSBRUNNER47
Marka: HANS BRUNNER
HB-9101-PC CLOCK HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie tarczy zegara
Czas upływa i ucieka nieustannie, jednak czasami da go uchwycić... na przykład jedząc praliny w kształcie tarczy zegara. Pozwól innym na rozkoszowanie się czasem tworząc dla nich wyjątkowe praliny.
Indeks: CHOCOWORLD18
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Owoce Morza 2332CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin w kształcie owoców morza
Indeks: CHOCOWORLD162
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12078 WCM 2022 POLEN CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin - słonecznik by Igor Zaritskyi
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych o oryginalnym i nowoczesnym kształcie - słonecznika. Stworzona we współpracy z Igor Zaritskyi.
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
CW12033 ÉCLAIR SNACK BAR - CAROLE BERTUCCIO CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do batonów w kształcie eklerów
Klasyczny kształt + nowoczesne wnętrze = zaskakujące batony czekoladowe Profesjonalna forma z poliwęglanu do nadziewanych batonów czekoladowych o klasycznym kształcie.
Indeks: CHOCOWORLD193
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0255 DOME AFGERONDE SPEERPUNT CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - nowoczesny trójkąt
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD84
Marka: CHOCOLATE WORLD
1018CW Forma do pralin SERCE w kratkę Chocolate World
Forma do pralin i czekoladek
Indeks: CHOCOWORLD64
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do Pralin DIAGRAM Arthur Tuytel 1619CW Chocolate World
Indeks: CHOCOWORLD152
Marka: CHOCOLATE WORLD
CF0232 CUBE CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin w kształcie kostek
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych o sześciennym kształcie. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: HANSBRUNNER99
Marka: HANS BRUNNER
HB-9154-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do pralin w kształcie serca
Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do pralin w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.
Indeks: CHOCOWORLD15
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma do pralin Schodki 1646CW Chocolate World
Forma poliwęglanowa do pralin prostokątne schodki