
17,70 zł / 100 g
tartrazyna (E102), błękit brylantowy (E133)
20g Barwnik ZIELONY do czekolady w PROSZKU WS-P-225 Food Colours:
Syntetyczny barwnik do czekolady w proszku.
Opis: seria barwników do czekolady w proszku, to silnie skoncentrowane, żywe kolory o wysokiej wydajności.
Do barwienia prawdziwej czekolady, mas tłustych oraz kremów. Doskonale sprawdzają się w pralinach, detalach z czekolady oraz dekoracjach.
Nie wpływają na proces temperowania czekolady (nie zaburzają procesu). Barwniki w postaci czystych pigmentów.
Barwniki syntetyczne mogą wpływać na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Składniki: tartrazyna (E102), błękit brylantowy (E133).
Kolor: zielony
Kod produktu: WS-P-225
Forma: proszek
Opakowanie: 20g
Zastosowanie: czekolada, tłuste masy, polewy, praliny, kremy, surogat czekoladowy, masło kakaowe, śmietana.
(barwniki można stosować również do barwienia gęstych mas takich jak karmelki, marcepan, masa cukrowa, masa solna)
Dozowanie: stopniowe dodawanie barwnika do barwionej masy, zaczynając od bardzo małych ilości.
Indeks: NATUREX01/2(1)
Marka: SEMPRE
Indeks: THERMOHAUSER32
Marka: THERMOHAUSER
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Indeks: FOODCOLOURS75
Marka: FOOD COLOURS
Jak otynkować tort zobacz www.akademiatortu.pl
Indeks: CHOCOWORLD197
Marka: CHOCOLATE WORLD
Seria form do tworzenia nadziewanych tabliczek czekolady. Profesjonalna forma z poliwęglanu do Dubajskiej czekolady z pistacjami. Dopracowane wzory do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu.
tartrazyna (E102), błękit brylantowy (E133)