- Profesjonalna prostokątna, perforowana forma wykonana ze stali węglowej z powłoką zabezpieczającą.
- Forma została stworzona z myślą o wypieku chrupiących bochenków chleba.
- Zastosowanie perforacji zapewnia idealną cyrkulację powietrza, co pozwala na uzyskanie równomiernego stopnia wypieczenia i zarumienienia.
- Pozwala również na szybsze studzenie wypieków, dzięki czemu możemy uzyskać efekt wyjątkowej chrupkości.
- Została wykonana z wysokiej jakości stali węglowej i pokrywa dwuwarstwową, ceramiczną powłoką zabezpieczającą.
- Powłoka charakteryzuje się wysoką odpornością na ścieranie, a także zapewnia wysoki połysk i gładką powierzchnię, dzięki czemu zapobiega przywieraniu wypieków.
- Dzięki zastosowaniu powłoki ceramicznej nie ma konieczności zabezpieczania formy tłuszczem.
- Przeznaczona jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych i konwekcyjnych.
- Formy nie można używać w kuchence mikrofalowej, nadaje się jednak do mrożenia, chłodzenia oraz mycia w zmywarce.
- Producent zapewnia, że forma przy odpowiednim użytkowaniu będzie nam służyć bez zarzutu przez minimum 20 lat.
- Producent daje również 5 letnią gwarancję na odporność powłoki zabezpieczającej.
- Wykonana została z najwyższą starannością, aby zapewnić maksymalną niezawodność i wytrzymałość.
- Idealnie sprawdzi się w profesjonalnej jak i domowej kuchni do wypieku chrupiącego, aromatycznego pieczywa.
Rodzaj produktu: perforowana prostokątna forma do wypieku chrupiących bochenków chleba wykonana ze stali węglowej z powłoką zabezpieczającą
Kształt: prostokątny
Wymiary: (długość) 21 cm x (szerokość) 11 cm x (wysokość) 7 cm
Materiał: stal węglowa z powłoką zabezpieczającą
Kolor: ciemny szary
Warunki użytkowania:
- w piekarniku elektrycznym
- w piekarniku gazowym
- w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem)
- w zmywarce (na górnej półce)
- w lodówce
- w zamrażarce
- nie stosować w kuchence mikrofalowej
Seria produktowa: CRUSTY BAKE
Kod produktu: KCMCCB20
Kolekcja: MASTER CLASS