- Praktyczna blacha do pieczenia z dwoma rodzajami dna wykonana z metalu pokrytego powłoką zabezpieczającą.
- Część blaszki z klasycznym, gładkim dnem służy do podgrzewania potraw oraz tradycyjnego pieczenia.
- Część blaszki z perforowanym dnem umożliwia pieczenie z efektem chrupiących spodów.
- Perforowane dno zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, co powoduje, że kruche ciasto jest wyjątkowo chrupiące.
- Posiada dwuwarstwową powłokę zabezpieczającą przed przywieraniem wypieków.
- Należy zachować ostrożność przy stosowaniu metalowych narzędzi oraz detergentów myjących, aby nie naruszyć powłoki.
- Dzięki zastosowaniu powłoki antyadhezyjnej nie ma konieczności zabezpieczania formy tłuszczem.
- Przeznaczona jest do stosowania w piekarnikach elektrycznych, gazowych i konwekcyjnych.
- Maksymalna temperatura pieczenia, to 230°C.
- Blaszki nie należy myć w zmywarce oraz używać kuchence mikrofalowej.
- Producent zapewnia, że forma z powłoką będzie nam służyć bez zarzutu przez minimum 2 lata.
- Zaleca się stosowanie przyborów do pieczenia z tworzywa i silikonu oraz wyłącznie mycie ręczne.
- Idealnie sprawdzi się do słodkich i słonych wypieków, a także pieczenia warzyw, frytek oraz innych przysmaków.
Rodzaj produktu: praktyczna metalowa blaszka do pieczenia z dwoma rodzajami dna
Kształt: prostokątny
Wymiary: (długość) 39.5 cm x (szerokość) 27 cm x (wysokość) 7 cm
Materiał: metal z powłoką zabezpieczającą
Kolor: czarny
Warunki użytkowania:
- w piekarniku elektrycznym
- w piekarniku gazowym
- w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem)
- nie stosować w zmywarce
- nie stosować w kuchence mikrofalowej
Kod produktu: 10A00971
