CV3 CUBO Pavoni 70x70x70 mm - zamykany stalowy rant do wypieku geometrycznych croissantów - sześcienny kształt

Indeks: PAVONI417
Marka:
111,00 zł (23% VAT)

90,24 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 36 szt.

Opis produktu

Forma do geometrycznych croissantów!

Kolekcja geometrycznych form ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego od włoskiej marki Pavoni. Seria zamykanych geometrycznych rantów ze stali nierdzewnej do wypieku ciasta francuskiego - idealna do tworzenia wypieków z nadzieniem.

Croissant geometric od włoskiej marki Pavoni - to seria zamykanych rantów wykonanych ze stali nierdzewnej przeznaczonych do wypieku nowoczesnych geometrycznych croissantów. Metalowe formy przeznaczone są do wypieku ciasta francuskiego - nowoczesna odsłona klasycznych rogalików. Seria stworzona do wypieków nadziewanych. Formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał i konstrukcja formy zapewnia uzyskanie wyjątkowego efektu po wypieczeniu - chrupiącej, rumianej skórki oraz miękkiego i puszystego wnętrza o zwartej strukturze, która doskonale łączy się różnego rodzaju kremami i nadzieniami cukierniczymi.

Forma zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Ciasto po wypieczeniu charakteryzuje się chrupiącą skórką o idealnym stopniu zarumienienia oraz miękkim wnętrzem. Ciasto nie kruszy się podczas krojenia i idealnie nadaje się do nadziewania. Struktura ciasta jest zwarta a przy tym odpowiednio napowietrzona. Gotowe wypieki są łatwe do wyjęcia z formy i zachowują idealny kształt po wypełnieniu nadzieniem.

Do nadziewania geometrycznych croissantów idealnie sprawdzają się kremynadzienia na bazie orzechów i czekolady. Niezbędne akcesoria do nadziewania nowoczesnych rogalików to wytrzymałe rękawy cukiernicze oraz stalowe końcówki. Dodatkowa zaleta nowoczesnych wypieków, to klasyczny kształt, który stanowi doskonałą bazę do tworzenia nietuzinkowych połączeń smakowych i dekoracji.

Nowoczesna odsłona klasycznych wypieków z ciasta francuskiego.

Zastosowanie rantów z serii croissant geometric:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- do wypieku ciasta francuskiego,

- do nowoczesnych rogalików,

- do geometrycznych wypieków,

- do wypieków nadziewanych.

Szczegóły produktu - forma do geometrycznych croissantów:
Nazwa handlowa CV3 Cubo
Numer katalogowy CV3
Wymiary 70 x 70 x 70 mm
Kształt sześcian / kostka
Seria produktowa croissant geometric
Producent Pavoni Professional
Rodzaj zamykany rant / forma do wypieku ciasta francuskiego
Materiał stal nierdzewna
Kolor srebrny / stalowy
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie do wypieku ciasta francuskiego

Warunki użytkowania formy do geometrycznych wypieków z ciasta francuskiego:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

- formę należy dokładnie umyć przed pierwszym użyciem,

- po każdym myciu formę należy dokładnie wytrzeć do sucha,

- przeznaczona do wypieku ciasta francuskiego,

- możliwość użytkowania w piecach i piekarnikach,

- możliwość chłodzenia i mrożenia,

- możliwość mycia w zmywarce,

- nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej.

Forma do nowoczesnych croissantów!

Rant do wypieku ciasta francuskiego!

Szczegóły produktu